Maza es querella contra el govern i la Mesa del Parlament per rebel.lió, sedició i malversació
  
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha anunciat que aquest dilluns s'han presentat sengles querelles per delictes de rebel•lió, sedició, malversació de cabals públics i altres annexos contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i la resta de persones que integraven el seu equip de govern -en la que s'inclou a l'exconseller Santi Vila, malgrat que va dimitir abans de la proclamació- i també contra els membres de la Mesa del Parlament de Catalunya que divendres passat van participar en declaració unilateral d'independència. La primera s'ha interposat davant l'Audiència Nacional i la segona davant el Tribunal Suprem.

En les querelles, el Ministeri Públic fa esment, expressament, que es procedeixi a la citació dels querellats amb caràcter urgent per prendre'ls declaració com a investigats per valorar l'adopció de les mesures cautelars de caràcter personal, tenint en compte la "gravetat dels fets" i dels delictes imputats.

Afegeix, que després de l'admissió a tràmit de sengles querelles s'acordin les mesures cautelars pertinents per garantitzar la responsabilitat civil, que en el cas dels membres del Govern ascendeixen a 6,2 milions d'euros.

Maza ha actuat, segons ha dit, "en defensa de la legalitat, dels drets dels ciutadans i de l'interès públic". Els principals responsables polítics de la Generalitat de Catalunya, que amb les seves decisions i actes al llarg d'aquests dos últims anys han produït una crisi institucional que va culminar amb la declaració unilateral d'independència realitzada, amb total menyspreu a la nostra Constitució", ha subratllat.

Segons ha explicat, les actuacions contra els membres del Govern s'ha interposat davant l'Audiència Nacional, ja que no ostenten la condició d'aforats en haver estat cessats dels seus càrrecs.

La segona d'elles, la dirigida contra els membres de la Mesa del Parlament -"que amb els seus acords van possibilitar la tramitació dels projectes essencials per al desenvolupament i la culminació del procés d'independència", ha explicat- sí que ha estat presentada en l'alt tribunal a causa que la majoria d'ells mantenen el seu aforament donada la seva pertinença a la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya.
Redacció TT - 30/10/2017 - 15:57h
Molt mala fé
31/10/2017
17:04
El Sr. Nuet d la mesa del parlament va votar que NO vol la independència i te una querella igual que els demés... Són ignorants o que els hi passa?
Només tenen ganes d venjanç, càstig i mala fé!
Resposta: A "i què més"
31/10/2017
16:58
Suposo que se'ls pot dir estats aboslutistes, tenint en compte que això de la separació de poders ho van teoritzar Locke i Montesquieu al segle XVIII i està en la naturalesa dels estats moderns.

L'Estat espanyol estava al lloc 58 (sobre 137) en el ranking d'independència judicial (elaborat pel Fòrum Econòmic Mundial), per sota de la Xina, Aràbia Saudí, Kènia, Ruanda i Botswana. Ja veurem a quin lloc cau, després de tot això... Però els és ben bé igual; tot val per la unitat de la pàtria, "una, grande y libre".
Separació de poders?
31/10/2017
15:26
“Más dura serà la caida”....molt be sr. Fiscal! Visca la independència de la justícia! La venjança és una actitut legítima d’un lletr al se’l pressuposa “neutral”. Ja no es molesten ni en disimular-ho!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat