El Suprem rebutja reactivar l'euroordre de detenció contra Puigdemont
  
Fotografia d'arxiu
El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que investiga els fets relacionats amb el “procés”, ha rebutjat aquest dilluns reactivar l’euroordre de detenció contra Carles Puigdemont, tal com havia sol•licitat la Fiscalia General de l'Estat després que viatgés a Copenhaguen des de Brussel•les per participar en un debat organitzat per la Universitat de Copenhaguen.

Així aquest diumenge, el Ministeri Fiscal havia advertit que si Puigdemont sortia de la capital belga sol•licitaria "immediatament" que s'activés l'ordre internacional. Malgrat els advertiments, Carles Puigdemont ha viatjat aquest dilluns a Copenhaguen. Es tracta de la primera sortida de Puigdemont de Brussel•les des que arribés el passat mes d'octubre.

En un acte fet públic aquest dilluns el magistrat li diu al fiscal que troba raonable la seva petició si es contempla que Puigdemont es troba fora del territori nacional, precisament, per eludir un procediment penal en el que es busca determinar les seves "responsabilitats" en el procés sobiranista que va culminar amb la Declaració Unilateral d'Independència a Catalunya el passat 27 d'octubre.

Però Llarena afegeix que hi ha matisos que condueixen al fet que una ordre d'aquest tipus hagi de ser posposada "a un moment no necessàriament llunyà".

En concret, el jutge Llarena ha al•legat dues raons per posposar la reactivació l'euroordre. D'una banda, creu que el que busca Puigdemont amb el seu viatge a Dinamarca és ser detingut per "forçar un context en el que poder delegar el seu vot, com si estigués en el mateix suposat que els que estan a la disposició d'aquest Tribunal i han estat provisionalment privats de la seva llibertat".
Redacció TT - 22/01/2018 - 16:18h
> es una guerra política
24/01/2018
20:05
Resulta chocante que, cuando todos los Estados miembros de la UE nos dicen NO, pretendamos cambiar la UE para que nos digan SÏ.
No nos convendría mejor hace una UCAT? A lo mejor los Estados de la UE, abandonarían la UE y se pasarían a nuestra UCAT que es mucho más democrática y con mucha más clase...Y además tenemos la lengua más hermosa: l catalán , única lengua oficial en la UCAT
és una guerra política
24/01/2018
11:32
Els actuals Estats d'Europa no volen saber res que els seus Estats imitin CAT. No volen perdre domini. Cal una revolució a Europa per aconseguir el que demana CAT. Ara per ara està difícil, però no impossible.
>independencia judicial
23/01/2018
13:12
Los indpenedentistas creían que el juez LLarena sería elalivio a todos sus males.
Como creían que en Dinamarca. ala que tanto admiran , les darían apoyo.
No pueden comprender que las leyes son la base de la democracia como acaba de decir ahora el Puigdemont
"No puede existir democracia sin leyes, y no puede haber democracia sin participación. Es un equilibrio permanente", añade Puigdemont" Algo ha aprendido de la señora danesas que le sonrojó delante del auditorio,.
Tampoco consiguíó que le apresara, que es lo que buscaba. Por la borda se fue el billete de Ryan Air
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.