El TC supedita la investidura de Puigdemont a la seva presència en el Parlament el dia 30
  
Fotografia d'arxiu
El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat per unanimitat suspendre la sessió del Parlament del proper dimarts si aquesta investidura es pretén fer en absència del candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont.

Es tracta d'una mesura cautelar acordada en resposta al recurs del govern espanyol i que va acompanyada d'un requeriment en el que adverteixen als membres de la taula de la Càmera de les responsabilitats, incloses les penals, en què poden incórrer si desobeeixen aquesta suspensió.

La mesura acordada passa per suspendre "qualsevol sessió d'investidura que no sigui presencial i que no compleixi" tres condicions:

"No podrà celebrar-se el debat i la votació d'investidura del diputat don Carles Puigdemont i Casamajó com a candidat a President de la Generalitat a través de mitjans telemàtics ni per substitució per un altre parlamentari".

Tampoc podrà procedir-se a la investidura del candidat "sense la pertinent autorització judicial, encara que comparegui personalment en la Càmera, si està vigent una ordre judicial de crida i cerca i ingrés a la presó".

Com a tercera condició, els magistrats imposen que els membres del Parlament "sobre els que pesi una ordre judicial de crida i cerca i ingrés a la presó no podran delegar el vot en altres parlamentaris".

I conclouen, declarant "radicalment nul i sense valor i efecte algun qualsevol acte, resolució, acord o via de fet que contravingui les mesures cautelars adoptades en la present resolució".
Documentació addicional
Redacció TT - 27/01/2018 - 22:07h
las palabras de Perez Royo sin manipular a>>curiós
30/01/2018
13:12
http://www.eldiario.es/zonacritica/mal-bien-venga_6_734286565.html

"El Gobierno ha actuado de una manera manifiestamente incorrecta. Así lo han certificado explícitamente el Consejo de Estado y los letrados del Tribunal Constitucional e implícitamente el propio Tribunal Constitucional
Nadie puede llamarse a engaño. El candidato sabe que tiene que ponerse a disposición de la justicia antes de acudir al Parlamento. No hacerlo así, supondría la comisión de un nuevo acto delictivo"

Javier Pérez Royo
a curiós>>
30/01/2018
07:59
http://www.directe.cat/noticia/711758/un-catedratic-diu-a-saenz-de-santamaria-que-la-seva-formacio-en-dret-constitucional-es-man
Fonts manipuladores

1.-I els altres catedrátics de Dret Constitucional, qué diuen?
2.-No crec que cap Constitució especifiqui gens sobre la lliberat de deambular es dóna per descomptat. Ni el TC va parlar sobre la llibertat de deambular
Però quan un pròfug passeja per un territori on està en crida i cerca, sap que quan passeja per allí a qualsevol moment pot ser capturat per les forces d'ordre públic el treball del qual és materialitzar les ordres dels jutges
El sr Puigdemont pot caminar tranquil excepte pels països on pesa sobre ell una ordre de crida i cerca
>>curiós
29/01/2018
21:58
“No haver impugnat en el moment processal oportú l'exercici del dret de sufragi actiu de Carles Puigdemont, el Govern no pot impugnar ara el seu exercici del dret de sufragi passiu",
Pérez Royo, catedratic de dret constitucional
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat