C's proposa crear un nou Museu Nacional Arqueològic de la Tàrraco Romana
  
El diputat de Ciutadans (C's) per la província de Tarragona, Matías Alonso, ha instat el Parlament a què el pròxim Govern de la Generalitat "realitzi els tràmits i les inversions necessàries perquè es construeixi un nou Museu Nacional Arqueològic de la Tàrraco Romana", ja que "la ciutat és Patrimoni de la Humanitat i disposa d'un actiu únic d'incalculable riquesa arqueològica, històrica i cultural que suposa un complement incomparable a l'excel•lent oferta turística de la zona, i que no s'està potenciant prou". I ha posat com a exemple "l'arquitectura que envolta la ciutat o el circ romà, el millor conservat del món".

El diputat de C's ha defensat que "s'ha de projectar Tarragona com a destinació turística de primer nivell", i ha destacat la necessitat d'"un nou museu modern, interactiu i intuïtiu que convidi al turista a viure l'experiència de la Tàrraco Romana d'una forma propera i càlida, allunyada dels actuals museus clàssics". Ha destacat també "la conveniència de comptar com més aviat millor amb aquesta nova instal•lació", i ha recordat que "el museu de la ciutat de Mèrida, al que podria comparar-se el futur museu tarragoní, registra 200.000 visites anuals", per la qual cosa és "un clar exemple de l'objectiu a perseguir".

Matías Alonso ha lamentat finalment que "l'ingent patrimoni arqueològic i històric de Tarragona estigui tan mal explotat", i ha assegurat que "aquesta inversió suposarà un reclam turístic de primer ordre que generarà importants beneficis a mitjà i llarg termini per a la ciutat i la seva àrea d'influència", generant "un increment significatiu de nous llocs de treball directes i indirectes".
Redacció TT - 15/02/2018 - 18:58h
TGN té un tresor enterrat
16/02/2018
00:05
Donada la importància de Tàrraco s'hauria d'habilitar tota l'ex-Tabacalera per a albergar-hi el Gran Museu Tàrraco.
Toni
15/02/2018
22:37
Res de nou. Hauríem d'esperar un gran museu arqueològic a la Tabacalera però la lluita entre admiministracions (en aquest cas generalitat-Estat)que porta a la inoperància, el menyspreu per Tarragona i la indolència de la major part de la societat civil tarragonina ens porta a la paràl·lisi. Haurem de continuar esperant.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat