La CUP mostra el seu rebuig als 'actes culturals' protagonitzats per militars a la ciutat
  
Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Tarragona, volem mostrar el nostre rebuig a la militarització de l’espai públic de Tarragona a partir d’activitats que l’Ajuntament de la ciutat vol fer passar com a “culturals” però només responen a un evident interès per estendre les activitats de l’Exèrcit en tants àmbits com sigui possible de la vida de la ciutat.

En aquest sentit, volem expressar el nostre rebuig a l’actuació que el proper 15 de maig farà, en el renovat Teatre Metropol, la Unidad de Música de la Inspección General del Ejército, que segons el programa executarà “pas-dobles, música militar, i música tradicional catalana i espanyola”. L’orquestra va ser creada a la Caserna del Bruc de Barcelona als anys 40 del segle XX, en ple franquisme. L’entrada és gratuïta, perquè sinó no hi aniria ningú més enllà que els militars i els membres dels partits colpistes del 155. Aquest serà un dels primers actes que tindran lloc al teatre després de la remodelació que s’hi ha fet.

De la mateixa manera, el proper 20 de maig, és previst que Tarragona hagi de tornar a aguantar els sorolls d’avions militars volant pel cel de la ciutat mentre hi dibuixen banderetes diverses entre les que mai no falta la monàrquica espanyola. Es tracta d’una intervenció militar de l’Ejército del Aire, concretament la Patrulla Águila i la Unidad de Paracaidistas Acrobáticos (Papea). Tot i que en un primer moment aquesta “demostració” es va anunciar com a part del “programa cultural” dels Jocs Mediterranis, a pregunta de la CUP, en el passat plenari, l’Equip de Govern de la ciutat va dir que no en formava part.

Sigui o no sigui un acte dels Jocs de la Fam, és clar que són una intromissió inacceptable en la vida de la ciutat d’uns militars que quan han actuat com a tals l’únic que han fet a al ciutat ha estat atonyinar gent que pacíficament volia votar. No oblidarem l’1 d’octubre. És per això que des de la CUP de Tarragona demanem a l’Equip de Govern que deixi de facilitar o directament d’oferir la ciutat per fer-hi demostracions militars i sigui coherent amb la tradició antimilitarista de Tarragona expressada cada cop que ha calgut al carrer.
Redacció TT - 08/05/2018 - 17:35h
sisquet
16/05/2018
13:53
Se le llama adoctrinamiento.
david el gnomo
15/05/2018
19:45
pues la CUP me sembla a mi que té el anti-militarisme al seu programa.... no es cuestio que si es Espanya o no
david
10/05/2018
09:18
Opino que,hay que respetar todas las actividades que respondan a demandas de nuestra sociedad, siempre que sean legales y autorizadas. Todas tienen su público. El que quiere asistir va y al que no le gusta no va. Del ruido,...hay que convivir con el. Es molesto.Como ejemplo recuerdo,(entre otros)el que origina el estridente grupo musical alternativo que muchos domingos por la mañana, actúa delante del Ayuntamiento cuando tomo un café sentado en una de las terrazas.Les respeto y les deseo que triunfen; pero ;me levanto y me voy. Cuido mi salud estética y auditiva. Podemos estar en desacuerdo en muchas cosas, y... protestar y quejarse, pero respetándose.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat