Laia Estrada seguirà com a regidora i la CUP considera un joc de despropòsits el procés per fer-la fora
  
La CUP de Tarragona ha expressat en una roda de premsa aquesta tarda el seu posicionament respecte l’acord pres avui en Junta de Portaveus a l’Ajuntament de Tarragona pel qual es considera que no hi ha incompatibilitat en el càrrec de consellera per part de Laia Estrada respecte la sentència del cas Bershka, que finalment s’ha tancat amb la substitució de la pena privativa de llibertat per una sanció econòmica. L’acte ha comptat amb la presència de la membre de l’assemblea local de la CUP Eva Miguel, la professora de dret administratiu a la URV Aitana de la Varga i la consellera Laia Estrada.

Miguel ha afirmat que des de la CUP es veu la resolució com una “victòria”, remarcant que no la consideren “cap concessió ni favor, sinó que som davant d’un dels escassos casos davant dels quals es fa justícia”. La cupaire ha reafirmat la postura de la formació, que des d’un principi va denunciar que el cas es tractava “d’un despropòsit jurídic que no responia a res més que a una vendetta política contra la portaveu del nostre grup municipal”. Miguel ha conclòs la seva intervenció agraint als grups de l’oposició “que no col•laboressin en el pla de Ballesteros” i, molt especialment, “a totes les persones que van mobilitzar-se en el Ple del 26 de febrer i van solidaritzar-se amb nosaltres, cridant «Fora la màfia» i deixant petita la sala de plens”.

La intervenció de De la Varga ha estat en clau d’anàlisi jurídica, posant el cas en antecedents, en primer lloc, i acusant el Secretari General i el govern d’haver actuat “precipitadament i amb una temeritat que podria haver suposat la vulneració dels drets fonamentals de Laia Estrada tot sent conscients, per ser part en el cas, que hi havia una sol•licitud en curs de la substitució de la pena privativa de llibertat per una multa”.

La jurista ha qualificat el procés administratiu i jurídic de “cúmul de despropòsits”, també en relació amb la inclusió en l’ordre del dia de la Junta de Portaveus celebrada avui el punt −finalment acordat per unanimitat− que “considera que no es produeix una causa d’incompatibilitat en l’exercici del càrrec de consellera per part de Laia Estrada”. De la Varga ha apuntat “l’absurditat d’aquesta resolució”, ja que “si no existeix incompatibilitat, no hi ha cas, i és per això que no s’hauria d’haver posat el tema sobre la taula el tema en primer lloc si més no abans que no es resolgués la sol•licitud de substitució”.

Estrada ha tancat les declaracions reiterant l’agraïment a les persones que van mostrar-li suport en el ple de febrer i que “s’han preocupat i han preguntat per l’estat del cas fins ahir mateix”. La consellera s’ha mostrat contundent en exigir “responsabilitats” a Ballesteros, insistint que el cas responia a “una motivació clarament política i, per tant, el màxim responsable és l’alcalde i és ell qui ha de donar la cara”, afegint que “si segueix afirmant que el criteri sempre ha estat tècnic, llavors el que ha de fer és depurar responsabilitats”. Per últim, Estrada ha assegurat que “aquesta victòria contra el caciquisme, l’autoritarisme, la corrupció i la demagògia demostra que és possible l’alternativa i una Tarragona diferent, sempre que la gent se la senti seva i batalli”.
Redacció TT - 13/06/2018 - 23:13h
Trinquitrinqui
15/06/2018
18:42
i la novetat? amb un alcalde així tot es possible
VEU CIUTADANA
14/06/2018
17:53
ES INCREIBLE LO DE ESTE INVISIBLE ALCALDE CENSURA A LA CUP POR LLEVAR A FISCALIA PRESUNTOS DELITOS DE DE MALVERSACION DE CAUDALES PUBLICAS OLVIDANDOSE QUE VENDIO EL JAIME I , LLEVANDOLO A LA FISCALIA Y OLVIDANDOSE DEL TEMA Y APORTANDO MAS DE VEITE MILLONES MAS AL DESASTRE Y CONTRATANDO ABOGADOS EXTERNOS PARA HECHAR A VEU CIUTADANA DE LA ACUSACION PARA CONSEGUIR EL ARCHIVO,,
la culpa es de los demás siempre
14/06/2018
14:34
Lo mismo dicen todos los imputados, incluso cuanod son condenados

"una motivació clarament política i, per tant, el màxim responsable és l’alcalde i és ell qui ha de donar la cara”, afegint que “si segueix afirmant que el criteri sempre ha estat tècnic, llavors el que ha de fer és depurar responsabilitats”.

Máxim Huerta ayer mismo¨
“Hice los pagos y se acabó. No tengo ningún conflicto moral”y ha dicho sentirse víctima de una “jauría”
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat