La CUP exigeix una taula de negociació per resoldre el conflicte dels paradistes del mercadet
  
Aquest dimarts, 24 de juliol, era el dia previst per tal que el mercadet deixés de fer-se a la Rambla Nova i es traslladés a la plaça Corsini. Aquesta decisió de l’equip de govern de la ciutat, que la consellera i presidenta d’Espimsa Elvira Ferrando havia assegurat que estava consensuada amb totes les parts, no agrada als paradistes, els quals aquest matí han demostrat el seu desacord paralitzant la Rambla Nova i manifestant-se davant l’Ajuntament exigint que els rebés l’alcalde. L’origen del conflicte ve donat dels més de deu anys que s’han allargat les obres del Mercat Central, durant els quals la Rambla Nova s’ha consolidat com l’espai del mercadet en el qual paradistes s’hi sentien a gust i el consideraven idoni per a la seva activitat.

Per la CUP, és “totalment comprensible que els marxants se sentin seu l’espai de la Rambla i que la idea d’encabir-se a la plaça Corsini no els resulti atractiva”, és per això que “no entenem com és possible que se’ls hagi deixat de banda en la decisió de traslladar-los”. Els cupaires denuncien, en primer lloc, “les mentides de la consellera Ferrando, que parlava ahir mateix d’un ‘amplíssim consens’ amb els marxants mentre ara s’evidencia que van prendre la decisió d’esquena a ells”. Per altra banda, també assenyalen la “mala gestió d’aquest conflicte, que implica no només els paradistes del mercadet sinó els paradistes del mateix Mercat Central, els botiguers i el veïnat de la zona”.

Per la formació anticapitalista, aquest és un “nou cas de sordesa de l’Ajuntament vers les demandes de la ciutat i de tirar pel dret segons els seus propis interessos enlloc de consensuar amb les parts afectades” i apunten que “no és una decisió d’última hora, perquè la nova plaça Corsini ja es va planificar pensant en portar-hi el mercadet (amb absència de mobiliari urbà, per exemple), quan no hi havia un acord per fer-ho”. Afegeixen que aquest tipus de problemàtiques “no es donen mai quan l’Ajuntament tracta amb grans superfícies, sempre que hi ha conflictes amb el comerç s’acaba perjudicant al petit comerç” fet que, pels independentistes, demostra “quina és la veritable aposta d’aquest govern”.

La CUP considera que “l’única manera de trobar una sortida justa a aquest problema és mitjançant el consens entre totes les parts”, és per això que exigeix a la consellera Ferrando i a l’alcalde Ballesteros que “constitueixin d’immediat una taula de negociació amb els paradistes del mercadet, els paradistes del Mercat Central, l’Associació de Veïns Tarragona Centre i els botiguers de la plaça Corsini”.
Redacció TT - 24/07/2018 - 12:20h
Yó si que no voto a viñuales..
28/07/2018
20:48
Pero es un oportunista.quiere sacar tajada de todos los saraos que monta ballesteros y se arrima al populis .ese mensaje que dice que no le vota.jajaja jajaja..pinocho
no hi ha tema
26/07/2018
12:30
Les paradetes han d'estar on sempre han estat. Se'ls hi ha donat la mà i han agafat tot el braç.
AL Tarragoni
25/07/2018
17:18
Yo no voto al Sr. Viñuales, pero en verdad es el único que no quiere hacer perder ventas a los marchantes, y si hemos estado los marchantes 11 años en la Rambla a sido por la mala gestión de BALLESTEROS, que prometieron que estaríamos 3 años y hemos tenido que estar 11 y ahora quieren que perdamos el mes de venta, con la crisis que hay? porque molesta que estemos hasta San Magin? después todos sabemos que con la compra de batas de colegio, los libros, etc. Las ventas caen en picado y entonces no hay ningún problema para ir a corsini... Pero la dictadura que nos obliga a aceptar y impone este Alcalde BALLESTEROS. No es justa.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat