Ballesteros: 'Seguirem dibuixant la Tarragona social i innovadora que ens portarà cap al futur'
  
Sota el títol “La Tarragona social, verda i innovadora”, l’alcalde de Tarragona i candidat del PSC a les properes eleccions municipals, Josep Fèlix Ballesteros, ha pronunciat aquest dijous a la tarda la seva conferència anual sobre l’estat de la ciutat, a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, que ha comptat amb una amplia representació del món polític, social i econòmic de la ciutat, que ha omplert l’auditori de gom a gom.

Josep Fèlix Ballesteros, més optimista que mai, i així s’ha declarat “sóc optimista. Bé, més que optimista diria que soc positiu”, ha anunciat l’inici d’una gran “revolució en la mobilitat de Tarragona que passa per l’EMT”.

Ballesteros ha fet un repàs de “la Tarragona positiva i real, davant la visió d’aquells que tot ho veuen negatiu i malament”. Segons el batlle, la Tarragona que arranca amb un bon present i que té un millor futur, i on per a cada problema, trobem una solució.

Concretament el candidat socialista ha incidit en els projectes que s’han desencallat i solucionat, i en els que s’estan treballant i que definiran el futur immediat a la ciutat, com per exemple: una nova vida a l’Hotel Imperial Tarraco; un magnífic Mercat Central; l’èxit dels Jocs Mediterranis; un gran projecte per a la Savinosa, tot i que d’aquest tema no s’ha volgut estendre; i el Banc d’Espanya, en el que s’està treballant amb la URV i amb els quatre instituts de recerca de Tarragona, per instal•lar-hi un centre de divulgació del coneixement.

“Els Jocs han suposat la major inversió rebuda i gestionada per a la ciutat, amb 96 milions d’euros. Els Jocs han estat un èxit. Perquè, a més de tot això, han generat un superàvit econòmic de 152.659,64 euros, i perquè ens han permès cohesionar la ciutat, proveir-la d’unes instal•lacions modèliques i projectar-la internacionalment.

De fet, aquest any 2018 serà recordat per tres fets que han contribuït i molt a fer créixer la marca Tarragona: en primer lloc, els Jocs. En segon lloc, el Seat Tarraco. I en tercer lloc el concurs de castells”.

El batlle també ha volgut remarcar la connexió de nou amb el mar i el Nou Passeig del Miracle gràcies al Port de Tarragona.

Revolució en la mobilitat i estació central d'autobusos municipals a l'aparcament de Battestini

Seguidament i parlant de l’any que ens ocupa i encetant el nou, Ballesteros ha apuntat que per al 2019, ja que la situació econòmica de l’Ajuntament ho permet, en disposar d’entre 40 i 50 milions d’euros per a inversions durant el proper mandat, es farà una revolució en la mobilitat que passa una reestructuració de l’EMT –“que seguirà sent pública al 100%”– que tindrà, com a principal element social, el bitllet gratuït, i es transformarà l’aparcament de Battestini en l’estació central d’autobusos municipals. Una estació que interactuarà amb l’actual d’autobusos interurbans, facilitant així l’accés i connexió dels viatgers interurbans.

Aquesta transformació permetrà un gran canvi en el model de mobilitat, “ens ajudarà a tenir una ciutat més sostenible, mediambientalment millor i amb un millor servei als ciutadans”, ha afegit. En aquest sentit, la revolució de l’EMT i de la mobilitat permetrà transformar Tarragona des de diversos àmbits.

Ballesteros ha defensat que aquesta proposta no és electoral perquè “és un tema que treballa aquest govern municipal i que començarà abans del proper mandat. Per descomptat, formarà part del nostre programa electoral però, tot complint amb el que vàrem prometre, estem explicant el projecte i també avancem el desig que la resta de grups municipals facin seva aquesta proposta i la incorporin als seus respectius programes electorals”.

“Estem parlant d’un projecte que és bo des del punt de vista de l’equitat, la sostenibilitat i la connectivitat. Un projecte ja dissenyat, però volem que sigui participatiu i, per tant, comptarà amb les opinions del Consell de la Mobilitat, on hi ha representants dels grups municipals i també les entitats socials”.

Ballesteros ha explicat que aquest projecte compleix tres premisses bàsiques:

1. Tenir la idea i la concreció del projecte.
2. Disposar del finançament necessari.
3. Comptar amb la capacitat de dur-lo a terme.

“Ara estem en condicions de complir les tres premisses. En primer lloc, perquè el projecte ja està valorat, és realitzable i fins i tot serà millorat en la fase participativa”, ha defensat.
D’altra banda, dins del marc de la Tarragona social i innovadora i de manera paral•lela a la revolució de la mobilitat urbana i pública, treballem en el desenvolupament d’un segon gran projecte de caire innovador i social que posem en marxa: la targeta ciutadana tarragonina, la TT.

En paral•lel a això hem desenvolupat l’expedient electrònic. Es tracta d’un projecte amb el qual el personal municipal hi està compromès i en ple procés de formació, per tal de poder implementar-lo el proper 1 de gener.

Finalment, Ballesteros ha emplaçat la ciutadania per a la propera compareixença, on “seguirem dibuixant la Tarragona social i innovadora que ens portarà cap al futur que tots desitgem per a la nostra ciutat i per als seus habitants”.
Redacció TT - 23/11/2018 - 09:17h
FUM, FUM, FUMMMM
27/11/2018
00:21
Si...sóc un somia truites q només venc fum....
res no canvia
26/11/2018
10:07
Més de lo mateix.
Si
25/11/2018
18:43
Veig alguns pocavergonyas per aquí....
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat