La CUP reclama a l'Ajuntament que doni suport a la Vaga General Feminista
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
Amb motiu de la Diada Internacional de les dones treballadores, el proper divendres 8 de març, hi ha convocada, com l’any passat, la Vaga General Feminista. "Des de la CUP emplacem a l’equip de govern municipal que des de l’Ajuntament de Tarragona es doni suport a la convocatòria de vaga, facilitant que les treballadores de l'ajuntament i empreses municipals s’hi puguin adherir i difonent la convocatòria de la vaga general feminista a través de les vies de comunicació oficials.

El 8 de març és una jornada que expressa la lluita de milions de dones que no tenen res més que el seu treball com a forma de vida. Entenem aquesta vaga com a eina de demostració de força i resposta col•lectiva, per reivindicar que, davant un sistema que ataca sistemàticament la vida, nosaltres apostem per un feminisme per canviar-ho tot, de baix a dalt. Per tal d’avançar en la construcció d'uns municipis feministes que ens permetin garantir les condicions de vida de les dones, cal un treball amb els moviments feministes i el conjunt de dones de classe treballadora organitzades com a agents principals a l'hora de reivindicar els nostres interessos, però també cal un compromís de les institucions que comenci amb el suport a les seves treballadores.

La vaga tindrà, com un dels seus eixos principals, la lluita contra la feminització de la pobresa. És per això que també li recordem al govern de l’Ajuntament de Tarragona, un cop més, el compromís que va adoptar fa un any quan va aprovar una moció presentada per la CUP per municipalitzar els serveis més feminitzats. Molts dels contractes que l’ajuntament té externalitzats relacionats amb la sanitat, els serveis socials, l’atenció a les dones i l’atenció a la infància, estan molt feminitzats i alhora precaritzats. Només amb la internalització podrem garantir els drets laborals i unes condicions de treball dignes per aquestes treballadores.

Tenim una llarga història feminista, i un recorregut de molts 8 de març prenent el carrer, la plaça, la paraula amb el propòsit de subvertir l’ordre del món i el discurs patriarcal, racista i neoliberal. Per aquest 8 de març, ens convoquem totes, com van fer les nostres antecessores, per trencar els privilegis d’una societat patriarcal i capitalista, racista i heteronormativa. Animem a les tarragonines a formar part de la jornada de lluita, a ser a la manifestació convocada a les 18:30 h a la plaça Imperial Tàrraco i, com a prèvia, a assistir a l’assemblea oberta de la CUP sobre “Feminisme i alliberament sexual” demà dimarts 5 a les 19 h al Centre Cívic de Torreforta".
Redacció TT - 04/03/2019 - 15:58h
plim
05/03/2019
18:18
pues vale
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat