L'ANC aprova a Tarragona la DUI, si el independentisme supera el 50% de vots en unes properes eleccions catalanes
  
Els socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han aprovat aquest diumenge en la seva setena assemblea general, celebrada a Tarragona a la TAP, l'actualització del full de ruta de l'entitat, que planteja la unilateralitat com la via "més probable" per aconseguir la independència de Catalunya si en les properes eleccions catalanes els partits independentistes sumen més del 50% dels vots.

Segons el full de ruta, ratificat per una àmplia majoria amb votació a mà alçada, en aquest escenari el Parlament de Catalunya hauria de "revalidar" la declaració d'independència i publicar-la en el DOGC i el BOPC, i el Palau de la Generalitat hauria de despenjar la bandera d'Espanya per demanar el reconeixement internacional d'aquesta declaració.

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte, donant la benvinguda a tots els assistents, i tot seguit ha animat als socis de l'ANC a seguir treballant en favor de la república catalana a través de la transversalitat i la diversitat.

Els secretaris nacionals de l'ANC Montserrat Tudela y Pep Fort han explicat que aquest nou full de ruta és el resultat de la constatació que la independència, segons ells, no es pot aconseguir més que amb la unilateralitat per fer front a la "repressió".

"L'hem de fer efectiva nosaltres, i encara que som conscients de les dificultats, també ho som de la nostra determinació", ha dit Fort, que ha anunciat que segons el pla aprovat l'ANC intensificarà les accions d'internacionalització i treballarà perquè el Consell per la República, encapçalat per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont des de Waterloo, tingui un paper més rellevant en el dia a dia de les institucions catalanes.

El document ratificat aquest diumenge per l'ANC va ser redactat per la comissió d'estratègia i discurs de l'entitat, i esmenat i ratificat pel secretariat nacional amb el 94% de vots. De totes les esmenes proposades pels socis, només 10 han estat sotmeses a l'assemblea, i totes elles han estat rebutjades pels socis a través d'una votació presencial, després que es produís una fallida en el sistema de votació telemàtic.

El full de ruta presenta l'escenari de la unilateralitat com el més plausible per aconseguir la independència, enfront del de pactar un referèndum, bé amb Espanya -descartat per ser "del tot ingenu"- o bé com a resultat de la mediació d'algun organisme internacional, amb un resultat del 50% més un dels vots a favor de la independència, sense mínim de participació.
Redacció TT - 05/05/2019 - 16:46h
ESP 155
08/05/2019
17:40
ESP sense dictadura no existeix. ESP és un imperi colonial en decadència.
Be water my friends, again
08/05/2019
04:59
Como veo que el del comentario anterior no puede dormir porque las dudas le corroen, mi lengua materna es el castellano, también el catalán y, ciertamente hablo un inglés muy fluido. Mi familia procede de lugares diversos, como seguramente la suya. Estoy aprendiendo francés en estos momentos por si le es de interés. Uso las lenguas de forma indistinta, pues lengua es cultura y cultura es riqueza, pero de estas cosas hay algunos personajes que a estas alturas de la vida todavía no se han enterado. Mire, no creo que haya confusión con el escrito que he publicado con anterioridad y ni siquiera creo que requiera aclaración alguna. Eche un ojo a cómo funciona esto de la economía y lo comprenderá.
> sed agua , amigos míos
07/05/2019
17:37
Su lengua materna cuál es?

El inglés parece que no pero tampoco el castellano. Debe ser que su lengua materana es el catalán pero lo guarda para usos más importantes.
No tiene piedad de los lectores que se rompen la cabeza tratando de interpretar sus profundos comentarios
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat