Josep Fèlix Ballesteros: 'L'intercanviador de Battestini serà la peça clau del projecte de l'autobús gratuït'
  
L’alcaldable per Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat per diversos membres de la candidatura socialista, ha explicat el projecte de l’autobús gratuït des del pàrquing Battestini, espai que es transformarà en un «intercanviador de línies que permetrà guanyar freqüència i millorar el servei». El candidat socialista ha indicat que des d’aquest espai «qualsevol ciutadà podrà arribar des de qualsevol punt de la ciutat i des d’aquí podrà anar a qualsevol lloc». A més, ha comentat que això permetrà reduir el nombre de viatges dels autobusos, benzina i la comoditat de no fer intercanvis de parades.

La creació de l’intercanviador de Battestini suposarà un estalvi d’1 milió d’euros i permetrà reduir la mobilitat privada de la ciutat, les emissions de CO2 i relligar la ciutat. «Alguns no es miren els documents, i ho dic per ERC, això no serà una estació d’autobusos, ni un taller, ni un espai per omplir el dipòsit. Aquest espai serà un intercanviador de línies», ha recordat Ballesteros. L’alcaldable socialista ha manifestat que l’intercanviador serà «una peça clau perquè el projecte de l’autobús gratuït mantingui un dèficit raonable i no tingui un sobrecost». Per una altra banda, l’intercanviador anirà acompanyat de la renovació de la flota d’autobusos, procés que actualment ja està en marxa amb l’estrena de tres nous vehicles i que suposarà una inversió total en els propers 4 anys de 6,5 milions d’euros. Precisament, aquest dimarts s’ha aprovat la taula de contractació de la propera adjudicació de busos amb una rebaixa de 339.800 euros sobre el preu de licitació.

Josep Fèlix Ballesteros ha tornat a demanar a la resta de partits polítics que es pronunciïn si demanaran treure el descompte del 25% de l’autobús gratuït. El cap de llista socialista ha indicat que actualment 6.000 persones fan servir aquest descompte i que l’any 2018 es va assolir un rècord històric de passatgers a l’EMT amb 10 milions de persones. De tots aquests, un 34% són gent gran i gent jove, usuaris que tenen gratuïtat total del servei.

La mobilitat sostenible també passa per una millora de les carreteres i de l’espai públic. Per aquest motiu, es crearan carrils exclusius de transport públic a l’Avinguda roma exclusius per transport públic i es farà una aposta clara per la peatonalització urbana. Per una altra banda, el projecte del PSC aposta per continuar impulsant pàrquings dissuasius.
Redacció TT - 24/05/2019 - 10:02h
Juanjo
24/05/2019
11:04
Tarragona NO ilusiona
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat