El PSC defensa que el 3x3 és viable i que Ricomà ho ha descartat només per manca de voluntat política
  
Continua el rifirrafe pel 3 x 3.

Mentre des de l’equip de govern s’argumenta que aquest torneig es va plantejar després de la signatura d’una declaració d’intencions de l’exalcalde Ballesteros i “que no es va reservar cap partida pressupostària per a finançar-ho”. I afegeix que a més a més, per poder acordar una subvenció nominativa, s’ha de preveure de forma específica en el pressupost. “En el cas que es procedís al pagament, aquest seria nul de ple dret i els ordenadors de pagament en serien personalment responsables”.

Per la seva part, els socialistes ho veuen com una manca de voluntat política i en aquest sentit s’ha manifestat aquest dimecres la seva portaveu.

Sandra Ramos, ha denunciat la manca de voluntat política de l’alcalde Pau Ricomà per portar el campionat d’Espanya de 3x3 a la ciutat de Tarragona. “Segurament el que més els hi molesti sigui la E de la FEB, que no la partida pressupostària, ja que aquesta darrera ja estava previst que fos amb càrrec al pressupost del 2020”, ha lamentat Ramos.

La portaveu ha insistit que el projecte és viable i s’ha mostrat sorpresa de la decisió presa pel govern municipal: “ERC sempre havia criticat que no hi havia projecte de futur per l’Anella Mediterrània i, ara quan hi ha un projecte tangible, l’han tirat enrere”.

El PSC creu que la decisió deixa en una posició “molt dolenta” a la ciutat, ja que “hem donat una imatge de inseguretat a les federacions que vulguin celebrar esdeveniments esportius a l’espai de Campclar”.

Segons els i les socialistes, Tarragona ha deixat de perdre 150.000 euros per “no tenir visió política ni territorial” i es perden oportunitats importants per la ciutat en general i pels barris de Ponent en particular. L’acord amb la Federació Espanyola de Bàsquet comportaria no només el campionat de 3x3, sinó un centre d’alt rendiment pioner a Espanya d’aquest nou esport olímpic que donaria contingut a l’Anella de forma continuada i seria un referent en aquest àmbit.

La descoordinació: el gran error comunicatiu de l’incendi de MIASA

Ramos ha criticat al govern municipal perquè “es dedica més a cobrir les esquenes a la Generalitat, que a preocupar-se pels tarragonins i tarragonines” i a no assumir “la descoordinació que va haver-hi entre 112, Mossos i població de Ponent”. La socialista ha posat damunt la taula les informacions contradictòries que van haver-hi a la nit de dissabte a diumenge: “no pot ser que els hi diguin a un veïns que es quedin a casa i a uns altres que no hi cap perill”. La portaveu creu que el senyor Ricomà ha de parlar menys per la Generalitat i respondre i solucionar els problemes reals dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat.

Xavier Puig manifesta que s’han buscat els mecanismes legals per a tirar-ho endavant i ha estat inviable

El portaveu de l’equip de govern municipal, Xavier Puig, ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació que l’Ajuntament de Tarragona ha comunicat a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) que no serà possible realitzar els torneigos de 3x3 que es volien celebarar a la nostra ciutat. Aquests torneigos es van plantejar després de la signatura d’una declaració d’intencions de l’exalcalde Ballesteros, el passat 7 de maig, en les quals es va comprometre a que Tarragona acolliria aquestes competicions.

El portaveu del govern, Xavier Puig, ha afirmat que tot i la declaració d’intencions, “no es va reservar cap partida pressupostària per a finançar-ho, ni es va iniciar cap tramit per a tirar-ho endavant. És un torneig sense consignació pressupostària, amb la necessitat de fer un expedient modificatiu de crèdit, que s’ha d’aprovar en un Plenari, exposar-ho al públic, i no hi ha temps material per a fer-ho”. També ha subratllat que els serveis tècnics de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament “ens han dit que tecnicament i logisticament és del tot inviable. Per això hem comunicat a la Federació Espanyola de Bàsquet que no es possible tirar endavant aquesta decisió que va prendre Ballesteros, creiem que de manera poc responsable, vistos els fets”.

Finalment ha insistit que s’han buscat els mecanismes legals per a fer-ho però ha estat inviable.

El protocol signat el 7 de maig estipulava diferents obligacions per part de l’Ajuntament de Tarragona, entre les quals destacava una aportació econòmica municipal de 64.900 euros cada any fins al 2021, en total 194.700 € en tres anys, a més de la cessió d’espais com la plaça Corsini i el Camp de Mart i diferents facilitats tècniques.

Aquesta setmana, mitjançant un decret, s’ha informat a la Federació que es deixa sense efecte el protocol d’intencions. El decret recull l’informe de la Intervenció General de l’Ajuntament, segons el qual no existeix “consignació nominativa, adequada i suficient per fer front a l’import de 64.900 € previstos de pagar a la FEB. Per poder acordar una subvenció nominativa, s’ha de preveure de forma específica en el pressupost. En el cas que es procedís al pagament, aquest seria nul de ple dret i els ordenadors de pagament en serien personalment responsables”.
Redacció TT - 10/07/2019 - 15:46h
Carrasclet
21/07/2019
22:05
A Jimmyelsanto... estas a Catalunya i pel que veig, estas de prestat, Continua pensant en espanyistani , qué és el teu .
i tant
19/07/2019
19:32
Mira aquest! I el 155 també és viable.
Jimmyelsanto
18/07/2019
09:25
Ya estoy en España Carrasclet, te suena aquella de que la “republiqueta” de la señorita Pepis no existe....
Sigue soñando con los unicornios infeliz
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat