La CUP vol potenciar un punt d'informació turística a la Part Baixa
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
La formació anticapitalista vol potenciar un punt d’informació turística a la Part Baixa de la ciutat que serviria per rebre i ajudar les visitants que arriben a Tarragona en tren on en creuers. La CUP considera que la Part Baixa és un dels punts d’accés a la ciutat més potents, però on, al mateix temps, hi ha un gran dèficit d’informació a aquests visitants nouvinguts.

Segons les cupaires, un punt d’informació turística a aquesta zona serviria, no només per orientar els turistes quan arriben a Tarragona, sinó també “per promoure i donar a conèixer els atractius de la Part Baixa, tals com el Teatre romà, el Serrallo, l’antiga fàbrica de la Chartreuse, la platja del Miracle i el Moll de Costa, així com tots els museus que allí s’hi troben”. La CUP considera que aquesta seria una molt bona manera de revitalitzar aquesta zona de la ciutat.

Al mateix temps, la formació independentista insisteix en la seva posició contrària al turisme massiu i poc sostenible dels creuers, al comerç de les grans superfícies que aquest promou, al model d’oci i l’explotació del patrimoni que aquest sistema genera.

En aquest sentit, la CUP explica que Tarragona és coneguda arreu pel seu ric i ampli patrimoni, que no només avarca el món romà sinó que aquest, passant pel medieval, arriba fins a l’època moderna i contemporània. Tarragona és un jaciment arqueològic viu que s’ha de preservar, conservar i difondre. La CUP considera que, sovint, la mala gestió del patrimoni comporta la seva explotació i mercantilització.

D’aquesta manera, els cupaires creuen que l’Ajuntament de Tarragona s’ha de replantejar quin és el model de turisme que vol per la ciutat i com entén el seu patrimoni. Els cupaires han expressar que “les ciutats són documents vius del nostre passat i entendre-les i conèixer-les ens dóna, no només informació de com érem, sinó també de com som”, és per això que es mostren contraris a iniciatives com la Colònia Tàrraco, que pretén vendre el patrimoni col•lectiu al turisme de masses.
Redacció TT - 07/08/2019 - 09:48h
Bomber
09/08/2019
12:56
La idea dic....
Tic tac
08/08/2019
12:18
A veure quantes hores aguanta sencer.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.