Dídac Nadal demana que s'aturi el projecte del Centre Penitenciari Obert a Pont i Gol
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona dels terrenys
El portaveu del Grup Municipal de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha reclamat al govern local que pressioni la Conselleria de Justícia (de la mateixa formació política que el principal grup de govern de la ciutat), per aturar el projecte del Centre Penitenciari Obert que està previst que es comenci a construir al barri del Parc Francolí a finals d’aquest any.

“Emplaço a l’actual equip de govern a què traslladin a la Conselleria de Justícia la necessitat de paralitzar aquest projecte i donar prioritat a un Palau de Justícia que permeti agrupar en un sol centre els jutjats i altres dependències judicials que actualment estan repartides en 8 edificis per tota la ciutat”, ha reivindicat Nadal.

Des del carrer Arquebisbe Pont i Gol, davant del solar on s’ubicarà el Centre Obert, el portaveu de Junts per Tarragona ha insistit en el fet que “des de la Generalitat sempre s’havia dit que aquest centre formava part del projecte del Fòrum Judicial i que aquesta seria la prioritat, són dos equipaments que havien de venir conjuntament, sense que finalment sigui així".

Nadal ha recordat a l’actual equip de govern de la ciutat que “al darrer ple es va aprovar una moció per una amplíssima majoria on es deixava clar que la prioritat havia de ser la ciutat judicial”. De la mateixa manera, ha advertit que el Palau de Justícia no es pot considerar un projecte a curt termini perquè “la seva viabilitat està condicionada a una modificació del POUM en l’àmbit del centre penitenciari actual i pot trigar entre tres i quatre anys perquè hi hagi les plusvàlues que permetin fer front al projecte”.

El portaveu ha lamentat que la reivindicació ja fa molts anys que dura, “Tarragona és l’única capital catalana que no té ciutat de la justícia. Fa massa anys que dura la reivindicació, el 2008 hi va haver el compromís per fer-la realitat i a data d’avui encara no disposem d’aquest equipament”.

Preocupació entre els veïns

D’altra banda, el portaveu de Junts per Tarragona ha lamentat la preocupació que ha generat entre els veïns i veïnes del barri la imminent construcció del Centre Penitenciari. “Els veïns estan preocupats perquè el centre s’ubicarà al costat d’una escola, una llar d’infants i un parc infantil”, ha dit Nadal.

Més enllà de les queixes per la ubicació, els veïns de Parc Francolí també han denunciat no haver tingut accés a la informació del projecte, “s’està vulnerant el dret a informació dels veïns i veïnes que en diverses ocasions han preguntat a la Generalitat pels usos de l’equipament i mai han tingut accés a la seva sol.licitud d’informació”.
Redacció TT - 08/08/2019 - 15:46h
Ballesta
12/08/2019
12:15
Alea iacta est
lomiomiio lo demas a medias
11/08/2019
09:25
podría también preocuparle por lalimitacion del acceso al camino de la cuixa , que por ocupación de una parte en la que no hubo cesion para ejecutar una acera hay que cortar la calle y dar la cuenta a la ciudad.sobre estas irregularidades silencio total¿ quien vive allí?
Toni
08/08/2019
16:36
Ara?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.