Valoració de la CUP de les Festes de Sant Magí amb el nou govern
  
Les passades festes de Sant Magí han posat de manifest pocs canvis en relació als anteriors mandats. La CUP considerem que cal treballar per tal que Santa Tecla esdevingui una veritable festa major inclusiva, participativa, democràtica i descentralitzada, tal com recollia la moció aprovada per unanimitat el passat ple de juliol.

En primer lloc, de nou, ha quedat palesa la insuficiència de WC públics, així com la necessitat de reforçar la neteja dels carrers i el nombre de papereres o contenidors. En segon lloc, per tal que tothom gaudeixi de la festa major, és imprescindible millorar el sistema d’aparcament de cotxets per nadons per descongestionar els actes amb més aglomeracions i garantir l’òptim moviment per l’espai públic així com garantir l’accessibilitat per a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat.

En relació a la prevenció d’agressions sexistes, malgrat no ha transcendit cap cas als mitjans, no podem afirmar que no se n’hagin produït, doncs no totes les agressions són denunciades. És per això que de cara a Santa Tecla, confiem que s’incrementin els recursos econòmics i de personal destinats a combatre la violència masclista als espais públics, millorant la ubicació d’un “Punt Lila” per atendre els casos d’agressions sexistes i visibilitzant molt més els missatges feministes tant als actes i concerts com al marxandatge de la festa major (got reutilitzable, el llibret de la programació,...). Igualment, seria adient implementar un sistema de prevenció i assessorament davant la ingesta d’alcohol i drogues, el qual podria estar al costat del “Punt Lila”.

També és fonamental que, de cara al setembre, Santa Tecla esdevingui una festa major per a tots els tarragonins i tarragonines de la ciutat i, per tant, no només cal reforçar servei de transport públic, especialment en horari nocturn, sinó, sobretot, s’han de descentralitzar els actes festius als diferents barris de la ciutat, i que no sigui de forma anecdòtica.

Per últim, per democratitzar la Festa Major de Tarragona, d’una banda, és imprescindible avançar en la tasca de deslligar les festes populars dels esdeveniments litúrgics, per tal que la laïcitat sigui una realitat. I, d’altra banda, mentre l’Estat espanyol segueixi negant el dret a l’autodeterminació del nostre poble, és inacceptable que un govern republicà faci onejar la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament.
Redacció TT - 21/08/2019 - 09:03h
Procesiones
22/08/2019
16:59
Antes se criticaba que el alcalde Ballesteros iba a las procesiones, ahora vemos al alcalde Ricomà con la "vara" de alcalde junto al president del Parlament en la procesión de Sat Magí...y nadie dice nada?.Ja Ja Ja!!! cómo se les vé el plumero a ésos sectarios...
la CUP, ONG ja!!!
22/08/2019
16:37
Falta de tot.

La CUP s'hauria de convertir en ONG i arreglar ells mateixos totes les manques amb les seves aportacions desinteressades com fan totes les ONG o això diuen almenys.

I que onegi en solitari la bandera de la seva ONG a l'ajuntament perquè, només si ens rescaten ells, ens salvarem del naufragi
Jajajajajaja
22/08/2019
16:34
Jajajajajajajajajajajajajajaja!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat