C's proposa 'agents cívics, recuperar els agents de mobilitat i compliment de les sancions' com a pla de xoc contra l'incivisme
  
El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a Tarragona, Rubén Vinuales, ha presentat un "pla de xoc contra l'incivisme" davant "la nul•la gestió de l'actual equip de govern". En aquest sentit, ha recordat que "l'incivisme és la primera preocupació dels tarragonins" i que "una lluita eficaç contra l'incivisme suposaria un estalvi d'1,6 M€ segons un informe del mateix Ajuntament del 2017".

En una roda de premsa a l'Ajuntament, el portaveu municipal de Cs ha detallat quant costa l'incivisme als ciutadans i ha posat com a exemples "les pintades en les parets (125€), la neteja d'orins de les mascotes (28€), la recollida d'excrements (10€) o la retirada de xiclets (8€)", entre altres.

Per tot això, el portaveu municipal ha presentat propostes com "la creació de la figura de l'agent cívic, recuperar als agents de mobilitat de la Guàrdia Urbana i que es compleixin les sancions perquè això té un efecte dissuasiu directe". També, ha considerat indispensable "invertir el percentatge de l'actual contracte amb l'empresa de neteja perquè un 60% es destini a neteja i un 40% a la recollida" o "la creació de punts nets fixos en els barris com a complement a la deixalleria mòbil".

Finalment, ha destacat altres propostes com "crear plans d'educació cívica i tallers de civisme, treballs a la comunitat de 4 hores per cada 40€ de sanció, bonificacions fiscals per a qui ho faci bé o la creació d'uns premis al civisme per a particulars i empreses".
Documentació addicional
Redacció TT - 06/09/2019 - 19:13h
Res millor que tocar les butxaques dels incívics
09/09/2019
04:51
Jo sempre he estat defensor de les sancions duríssimes per temes d'incivisme, m'és ben igual el partit que les proposi. Quan el que fa una pintada a una paret o a un monument (pitjor encara) se li fa pagar una quantitat que faci que se li passin les gane de tornar a pintar i si a sobre l'han de netejar ells mateixos, s'acaben els romanços. Suposo que això en els temps moderns de la tonteria i l'absurditat que estem vivint, alguna associació d'aquestes que xupen de les subvencions públiques em vindria a dir que això atempta contra el bé del delinqüent, que és immoral o alguna parida de per l'estil.
sigueu efectius
08/09/2019
21:33
Si de debò voler eliminar l'incivisme no es grateu tant la closca, una forta multa i no els hi quedaran més ganes de repetir.
Ballesta
07/09/2019
23:04
No creo que sirva para mucho, aparte de generar más gasto. Lo que hay que hacer es hacer funcionar lo que ya tenemos (guardia urbana, contrata de limpieza, etc.), que ya está pagado.

De todas maneras, hay que reconocerle a Ciudadanos que sean proactivos, cosa que no se puede decir del alcalde actual: no sé qué será de él cuando se le acabe el filón de las fiestas (San Magín, Santa Tecla). No se le ve liderazgo ninguno: muy parado y sin ideas propias.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat