Ramos afirma que Tarragona ha perdut capitalitat i lideratge durant aquests 100 primers dies de nou govern
  
La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha fet balanç dels cent dies del nou govern municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i En Comú Podem, amb una conclusió clara, "Tarragona és avui una ciutat més dividida, sense lideratge i amb un greu retrocés en temes de sostenibilitat". Per Ramos, és un govern "dèbil i inestable" pels quatre canvis de cartipàs que hi ha hagut i amb un control extern especialment de la CUP, a causa que "els republicans van fer una llista per ser a l'oposició i ara la ciutat està patint les conseqüències".

Per la portaveu socialista, "Tarragona es mereix una persona al capdavant que estigui a l'altura del que Tarragona es mereix, i per ara, l'únic remarcable de l'alcalde Ricomà és la utilització del seu vot de qualitat per posar una pancarta que no representa a la majoria de la ciutadania". Una decisió partidista i discriminatòria per més de la meitat dels ciutadans i ciutadanes que va comptar amb la complaença dels seus socis de govern, Comú-Podem. "Cal preguntar-se si faran el mateix el pròxim plenari", ha qüestionat Ramos.

El PSC critica, així mateix, que el "sectarisme" d'aquest nou govern ha comportat que hagin deixat escapçades àrees tan importants com Cultura (amb l'intent de modificar els requisits mínims de titulació universitària per tal de poder assignar la plaça de gestor cultural a una persona afí); Educació amb la destitució de la gerent de l'IMET Montse Fortuny, sense tenir a algú o alguna que la substitueixi; i l'empresa de Mitjans de Comunicació, que a banda de deixar-la sense direcció, va acomiadar al seu director comercial, Josep Mª Bonet. Ens preguntem com els seus socis Comú Podem, un partit d'esquerres que suposadament defensa els interessos dels treballadors, no va tenir res a dir sobre acomiadar a un treballador (tot i que ha estat gerent els darrers anys, feia que treballava a l'empresa des de fa 23 anys) sense arguments estrictament professionals.

Ramos també lamenta la pèrdua de capitalitat i lideratge que ha patit Tarragona durant aquests 100 primers dies de l'acord entre ERC i Comuns: "el primer exemple el vam trobar amb la pèrdua del centre de tecnificació de bàsquet 3x3 que havia d'anar a l'Anella Mediterrània". A més, és molt preocupant el desconeixement que manifesten tenir de la ciutat.

Així ho evidència els canvis substancials entre el que deien mentre estaven a l'oposició i el que diuen ara, com per exemple la marxa enrere amb Ten Brinke, el nou polígon al Culubret (amb més habitatges nous del que ells deien abans) o el silenci sobtat sobre la rehabilitació d'habitatges. Un govern que sembla no tenir cap full de ruta més enllà de no posar la bandera LGTB a la façana de l’Ajuntament el dia de l’Orgull o el fet d'eliminar la 'M' de la campanya 'Respecta'm'.

Els socialistes lamentem també, que ERC està convertint Tarragona en una sucursal de l'acció de govern de la Generalitat, amb imposicions com la ubicació del Centre Obert Penitenciari al costat de la Ciutat de la Justícia, o silenciant els evidents problemes que patim en sanitat, amb unes llistes d'espera insostenibles . Els canvis de criteri en temes urbanístics o els dubtes sobre els futurs desenvolupaments de la ciutat, en un moment en què els lloguers estan creixent moltíssim i manca habitatge protegit, també han generat inestabilitat i inquietud en sectors socials i econòmics.

Pel que fa a la situació financera de l'Ajuntament, la portaveu ha lamentat que l'actual govern utilitzi falsedats per justificar que no es fan actuacions, posant com excusa davant les entitats que suposadament no hi ha diners. "Quan hi ha hagut llums i taquígrafs, en el ple municipal, el Govern ha hagut de reconèixer, utilitzant diferents eufemismes, que la situació econòmica és bona, amb una disposició inversora de més de 20 milions d'euros. Per tant, el problema no és la capacitat econòmica, sinó la seva manca capacitat de gestió".

Per Ramos, Tarragona ha perdut en aquests cent dies, amb un alcalde que ha decidit representar només una part de la ciutadania, generant una divisió en un moment en què cal generar espais de convivència i diàleg. "Som capital de província i motor d'una de les àrees metropolitanes de Catalunya, mereixem un govern que estigui a l'altura i lamentablement estem donant passes enrere amb un Ajuntament inexpert, condicionat des de fora per partits com la CUP i sense un criteri clar cap a on anem", ha dit. "El PSC va guanyar les eleccions, i som l'alternativa de govern, però ells van decidir governar la ciutat, per tant exigim que comencin a fer-ho", ha conclòs.
Redacció TT - 26/09/2019 - 08:56h
no hi ha un pam de net
27/09/2019
13:13
Allí on no n'hi ha, no en pot rajar.
Lamentas mucho
27/09/2019
00:07
Lamentable tanto lamento señora ramos..yo lamento que hayan tardado tanto en marcharse los tuyos.los que enchufaron a quien les salio de sus co-jones los que persiguieron y defenestraron a todo el que no se arrodillo a su llegada.colocaron en sitios estrategicos a todos sus acolitos .sandra deja de hacer el ridiculo
Carles
26/09/2019
19:41
Es desesperant la degradació de la ciutat, veure com els municipis i ciutats properes no paren de tirar endavant projectes: vials, carrers, rotondes i aqui no es fa res. L,illa Corsini ja hauria d,estar en marxa, la ciutat ha de rejuvenir. Suposo que es el que hi ha quan tenim uns politics tan mediocres.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.