El PP denuncia davant la Junta Electoral Central la pancarta de la façana de l'Ajuntament
  
El Partit Popular de Tarragona ha presentat un escrit davant la Junta Electoral Central (JEC) en el que reclama a l’organisme que faci el requeriment a l’alcalde de Tarragona per a ordenar la retirada immediata de la pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” de la façana de l’Ajuntament de Tarragona,amb els apercebiments legals oportuns en cas d’incompliment. Així, un cop s’ha publicat oficialment la dissolució de les Corts generals i la convocatòria d’eleccions del proper 10 de novembre, el grup municipal del PP també reclama a la JEC que el batlle tarragoní comuniqui als funcionaris que, en l’exercici de les seves funcions, “està prohibit exhibir llaços grocs i insígnies de petició de llibertat dels “mal anomenats presos polítics”.

El portaveu José Luis Martín argumenta que, en precampanya electoral, l’esmentada pancarta “atempta frontalment contra el principi de neutralitat de les Administracions Públiques” i que l’alcalde Ricomà“sap perfectament els poders públics estan obligats a abstenir-se de col•locar a edificis públics símbols considerats partidistes, siguin pancartes, llaços, banderes o qualsevol altre símbol identificable amb alguna candidatura que concorre a les eleccions convocades”. I ha afegit: “L’Alcalde Ricomà pot decidir passar a la història de Tarragona per haver estat l’alcalde sectari o l’agitador social d’una ciutat moderada, però no podrà defugir la llei i les conseqüències del seu incompliment”.

Així mateix, a l’escrit presentat, el conseller popular recorda que existeix una “reiterada doctrina” i que la Junta Electoral ja s’ha pronunciat nombroses vegades al respecte, com al recent Acord de la Junta Electoral Central 55/2019 que ordenava requerir al President de la Generalitat de Catalunya la retirada immediata de banderes ‘estelades’, llaços grocs i pancartes amb referències partidistes situades a qualsevol edifici públic depenent d’aquesta institució.

El grup municipal del Partit Popular també ha registrat una moció per al plenari del 30 de setembre demanant la retirada de la pancarta. El conseller Martín ha expressat: “El fet que l’equip de govern afirmi que mantindrà la pancarta perquè no ha rebut un requeriment de la Junta Electoral posa en evidència, un cop més, com estan enganyant a la ciutadania: primer, presenten una moció per a imposar una pancarta partidista donant-li l’aparent legitimitat democràtica d’una votació; després, l’alcalde fa un ús vergonyós del seu vot de qualitat; i, més endavant, ens diu que mantindrà la pancarta, desafiant la llei electoral”. I ha conclòs: “El Partit Popular de Tarragona utilitzarà tots els recursos possibles per garantir el compliment de la llei electoral i el principi de neutralitat dels edificis de tots els tarragonins. Reclamarem tantes vegades como sigui necessari que l’alcalde comenci a governar i a resoldre els reptes de la nostra ciutat. No permetrem que Tarragona esdevingui un instrument al servei de l’agenda separatista”.
Redacció TT - 26/09/2019 - 09:47h
Fracasado
30/09/2019
13:39
La PePa són una colla de lladres que ara van disfressats.
estan decebuts
27/09/2019
13:24
Els pobres PePe no tenen cap pancarta que els animin.
A yo
27/09/2019
09:21
Com si s’han fet del barça....a tu q t.’importa el q pensin?..Se suposa q l’important és q fàcin b la seva feina! No si porten llaç groc o lila o negre....CIUTADANS I PP podria decicarse a treballar per cose IMPORTANTS no NOMÉS COLLONADES!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat