La CUP considera que el CRBMC s'hauria d'encarregar de fer una valoració de l'estat de l'Amfiteatre
  
Arran l'anunci de tancament de l’Amfiteatre romà, la Candidatura d’Unitat Popular ha emès el següent comunicat:

"Des de la CUP celebrem la decisió del govern municipal de tancar provisionalment l’Amfiteatre de Tarragona al públic, ja que és una qüestió que venim alertant i demanant des de fa temps degut al mal estat de les restes arqueològiques i el seu perill d’esfondrament. Aquest conjunt patrimonial va patir una intervenció de restauració i recració agressiva els anys vuitanta, la qual ja va ser portada en el seu dia als tribunals, i és la causant que l’actual estat de l’Amfiteatre posi en perill la seguretat dels visitants i la preservació del propi monument.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular no entenem com no s’havia pres abans aquesta decisió i com s’ha permès que aquest estiu hagin tingut lloc en el conjunt arqueològic diferents esdeveniments turístics multitudinaris, com l’espectacle Amfiteatvm. De fet, un dels arguments que van motivar la denúncia ciutadana a ICOMOS van ser els problemes estructurals que pateix l’Amfiteatre romà.

L’informe en el que es basa el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, per justificar ara el tancament de l’espai patrimonial va ser encarregat pel govern de Ballesteros a una empresa d’arquitectes. Des de la CUP, no entenem el motiu pel qual no es va encarregar el dit informe al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, institució que ja el 2016 en va realitzar un en profunditat sobre el “Pla de conservació, diagnòstic i actuacions d’urgència al conjunt arqueològic de Tàrraco”, i a partir del qual se’n hagués pogut fer un òptim seguiment. En aquest estudi hi van participar arqueòlegs municipals, de la Generalitat, del MNAT i l’empresa Arcovaleno SL. D’aquesta manera, des de la CUP considerem que el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya hauria de ser el centre de referència al qual s’ha d’acudir per tal de tenir una valoració professional en quan al conjunt patrimonial i la seva conservació i restauració; i no pas un estudi d’arquitectes".
Redacció TT - 28/09/2019 - 10:20h
memòria fotogràfica
30/09/2019
14:04
L'Amfiteatre és les grades deteriorades de l'extrem tocant al mar i l'arc. I el que estava a sota terra tapat. Tot l'altre és afegit.
Quan anava a escola, a la sortida, de tant en tant, la meua colla anava a passejar-s'hi a veure pedres. Recordo perfectament que quedava de l'amfiteatre.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat