Dídac Nadal proposa bonificacions d'impostos al veïnat que instal.li captadors d'energia solar
  
El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha proposat aquest dilluns bonificar l’Impost de Béns Immobles (IBI) i l’Impost de Construccions, Instal.lacions i Obres (ICIO) per a la instal.lació de captadors d’energia solar d’autoconsum, com són les plaques solars. “Tarragona ha de ser un exemple en la lluita contra el canvi climàtic i des de l’administració local cal fomentar l’ús de les energies renovables”, ha manifestat Nadal, que ha recordat que moltes ciutats “ja fa anys que han incorporat aquestes bonificacions”.

El portaveu de Junts per Tarragona ha destacat que “aquestes bonificacions fiscals han d’anar acompanyades de la simplificació dels tràmits administratius” i ha recordat que enguany, i per primera vegada a l’Estat espanyol, es disposa d’un marc legal, el nou Decret 244/2019, que té l’objectiu de promoure l’autoconsum elèctric.

Ordenances fiscals flexibles

Pel que fa a la proposta global de cara a l’any vinent, Nadal aposta per “unes ordenances fiscals flexibles en funció de les característiques particulars de cada persona física o jurídica” i aposta per “una fiscalitat progressiva amb perspectiva social i ambiental”. En aquest sentit, des de Junts per Tarragona proposen bonificacions a famílies en funció de la seva renda i característiques de la unitat familiar -monoparentals, nombroses...-; i, d’altra banda, incrementar el gravamen als pisos i locals buits de bancs.

Entre altres propostes, Nadal també aposta per incorporar incentius per obres d’habitatge social i/o que fomentin l’emprenedoria i la creació de llocs de treball amb bonificacions de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i de l’ICIO.
Redacció TT - 07/10/2019 - 15:00h
abús consentit
08/10/2019
13:12
El servei públic d'electricitat és ara un negoci privat. Fins i tot li van posar un impost al Sol.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat