Declaració de l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, per condemnar tota actuació violenta i garantir la convivència
  
Intervenció de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en la seva compareixença d’aquest dijous al migdia davant dels mitjans de comunicació:

“La sentència del Tribunal Supremo contra els líders polítics i socials catalans ha generat una onada d’indignació entre amplíssims sectors de la nostra societat.

Aquesta indignació s’està expressat de diferents maneres, des de les Marxes de la Llibertat i actuacions de resistència pacífica, que tenen tot el meu suport, a altres que no puc aprovar de cap manera.

És una obligació de tots els que tenim responsabilitats de govern garantir l’exercici democràtic de manifestació i la seguretat de tots els ciutadans.

Condemno tota actuació violenta, sense excepcions, i és una responsabilitat de tots els càrrecs públics i els representants polítics de la ciutadania, governin o no, garantir la convivència i afavorir que la ciutadania s’expressi de manera pacífica.

També i sobretot ho és dels que tenen responsabilitat sobre les forces de l’ordre. Mai m’han valgut les adhesions incondicionals a ningú. Escenes com les produïdes el dia 15, amb la agressió indiscriminada de la Policia Nacional a manifestants clarament pacífics, o la registrada d’un Mosso d’Esquadra fent escarni des del vehicle policial són absolutament reprovables. Exigeixo la investigació d’aquests fets, així com de l’atropellament d’un noi ahir a la nit.

Aquest divendres hi ha convocada una jornada de vaga general en què els treballadors catalans han de poder exercir amb llibertat el seu dret legítim de protesta.

Hem de fer tots els esforços per protegir la ciutadania, això passa per aïllar els comportaments violents i rebutjar els discursos deshumanitzats d’aquells partits que advoquen per augmentar la repressió i la violència.

Vull expressar la meva gratitud a tots els treballadors públics que amb els seu esforç, per segon dia, han fet possible que la ciutat recuperi la seva normalitat: serveis de neteja, guàrdia urbana, etc. També al conjunt de treballadors dels diferents mitjans de comunicació pel sobreesforç d’aquests dies i per la dedicació a explicar què esta passant.

Acabo reiterant, perquè no s’oblidi, que l’origen dels episodis que estem vivint està en la indignació per una sentència injusta, amb unes penes de presó esfereïdores, que no només s’acarnissa contra uns líders sinó que pretén atemorir una ideologia”.
Redacció TT - 18/10/2019 - 10:09h
fuente del comentario anterior
18/10/2019
12:25
https://www.elperiodico.com/es/opinion/20191017/articulo-joan-c-bayle-instituciones-catalanas-discurso-antisistema-7688221
Sí pero no, depende....
18/10/2019
12:09
Hoy, son las instituciones catalanas a través de quienes las encabezan las que recurren al discurso que, no hace mucho, esas mismas instituciones descalificaban como antisistema. Y así llegamos a la paradoja de que sea noticia que un ‘conseller’ de Interior defienda a los Mossos d’Esquadra. ¿Se han convertido las instituciones catalanas en garantes de los derechos de los manifestantes por encima de la policía? No. Solo de sus manifestantes. El independentismo, un movimiento que se convirtió en mayoritario cuando atrajo a las clases medias, habla como solía la extrema izquierda anticapitalista a la que tanto combatió tanta ‘gent d’ordre’ hoy independentista.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat