Pau Ricomà: 'L'origen de l'actual situació és una sentència que retalla drets i llibertats'
  
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha comparegut aquest dissabte a la tarda al Palau Municipal davant dels mitjans de comunicació per valorar l’actualitat política i social de les darreres hores. Acompanyat de l’equip de govern, Ricomà ha expressat el següent:

• “Estem davant d’un conflicte polític i no d’un problema d’ordre públic. I els governs han d’actuar en conseqüència. No serà omplint les presons de joves catalans com se solucionarà el problema.

• L’origen de l’actual situació és una sentència que retalla drets i llibertats i que condemna a duríssimes penes als líders polítics i socials del país.

• El govern espanyol ha de deixar la via de la judicialització i comprometre’s en solucions polítiques, en solucions perdurables i que a través del diàleg s’obrin finestres d’esperança per a la gent.

• Existeix una indignació molt evident entre les diferents capes de població del país, que s’expressa de diferents formes. És responsabilitat de tots els governs que aquesta expressió es pugui dur a terme de manera pacífica, massiva i lliure.

• Malauradament, hem vist excessos policials aquestes nits i també actuacions violentes de petits grups que no representen la majoria de la ciutadania. Aquest no pot ser el camí, de cap manera. No és just haver d’estar atents diàriament a la relació de persones ateses —moltes vegades joveníssimes— i de detingudes. Això no ho volem per a ningú i és responsabilitat col•lectiva evitar que passi.

• Ens preocupa tota la ciutadania. La que no surt de casa per por, la que es veu envoltada i agredida per la policia sense tenir cap intervenció i també la dels joves detinguts, per la desproporció de les penes que se’ls demanen a alguns d’ells i per algunes atribucions de delictes difícilment demostrables.

• Estem davant d’un conflicte polític i li correspon a l’Estat espanyol abandonar la via de la repressió per dialogar i cercar solucions polítiques”.
Redacció TT - 20/10/2019 - 23:25h
> Hola ruina
27/10/2019
18:41
pero no quedamos en que el Ricomá lo iba a arreglar todo?
Pocavergonya
24/10/2019
00:19
Quina pocavergonya té aquest home. Té Tarragona plena de merda fins a dalt ja no només a la part Baixa, ara a tot arreu, amb els menas donant pals dia si i dia també, i el, amb la seva mandanga dels llacets. Però quina poca vergonya que té.
Meretriu
23/10/2019
20:36
Que es tregui la pedra de la boca l'Pauet Perquè de parlar ni te n'adones del que diu i de governar Tarragona a trossos
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat