JuntsxTGN reclama restaurar i donar ús a l'edifici modernista de la Quinta de Sant Rafael
  
El grup municipal de Junts per Tarragona ha reclamat aquest dimarts restaurar i donar ús a la Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael. “Fa massa anys que aquest edifici modernista ubicat al Parc de la Ciutat es troba en un estat d’abandonament lamentable”, ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, que ha recordat que “fa més de vint anys que aquest edifici, de gran importància arquitectònica i propietat de l’Ajuntament, està buit”.

“L’any 2011 el Consell Plenari va aprovar inicialment un projecte de restauració de l’immoble, un projecte sobre el qual no n’hem sabut mai més res”, ha assenyalat Nadal, qui espera que “els pressupostos municipals per l’any vinent incorporin una partida específica per dignificar i donar ús a aquest edifici catalogat com a equipament públic”.

“Tot i el vergonyós estat en què es troba l’immoble des de fa anys, l’anterior equip de govern va manifestar que la seva restauració no era una prioritat”, ha lamentat el portaveu de Junts per Tarragona. El grup municipal ha registrat una sol•licitud a l’àrea d’Alcaldia de l’Ajuntament de Tarragona per tal de posar fi a l’abandonament que pateix la Quinta de Sant Rafael. A banda de restaurar i adequar per a nous usos aquest edifici modernista, des de Junts per Tarragona també s’aposta perquè el projecte inclogui la millora del Parc de la Ciutat.

La Quinta de Sant Rafael és un edifici modernista i catalogat. La casa es va aixecar l’any 1912 i va ser dissenyada per l’arquitecte Juli Maria Fossas. Ubicada als límits del perímetre urbà de Tarragona, el primer propietari va ser Marià Puig i Valls, qui va bastir la residència perquè s'hi guarís el seu germà Rafael, un reconegut enginyer forestal. L'edifici disposa de planta baixa i un pis, més una torre poligonal inscrita al lateral de la casa, que funcionava com a mirador, i una altra torre posterior guarnida amb ceràmiques blanques i blaves.
Redacció TT - 26/11/2019 - 11:45h
un parc amb caliu
27/11/2019
20:01
Aquest parc tindria molta vida si l'edifici ben restaurat fos un bar portat per una família i a la vegada hi visqués.
A l'estiu s'hi podrien fer actes a l'aire lliure i cinema a la fresca.
aquest tema ve de lluny
26/11/2019
16:27
Ha passat per les mans dels darrers dos alcaldes i no s'ha fet res. Com ca l'Ardiaca que encara estem com al principi i sembla que no tingui fi. D'altres temes de Tarragona que tenim penjats com la Tabacalera, La Sabinosa, La Ciutat Residencial, etc
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat