Junts per Tarragona insta l'equip de govern a reobrir a la ciutadania la Ciutat Residencial
  
El grup municipal de Junts per Tarragona reclama a l’equip de govern que iniciï els tràmits amb la Generalitat de Catalunya per tal de reobrir a la ciutadania la Ciutat Residencial. “Cal dignificar-la i obrir-la, d’una vegada per totes, a la ciutadania”, ha manifestat la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, que ha recordat que aquest espai, conegut també com la Ciutat de Repòs i Vacances, “fa vuit anys que resta tancat i absolutament degradat”.

“Mentre l’àrea de Llevant pateix una enorme mancança de serveis públics, tenim un espai de 14 hectàrees tancat”, ha manifestat Vidal. En aquest sentit, el Grup Municipal de Junts per Tarragona proposa “l’elaboració d’un estudi que determini les necessitats en matèria d’equipaments públics i, posteriorment, elaborar un projecte amb coordinació amb la Generalitat i amb un procés de participació ciutadana”.

La consellera de Junts per Tarragona avança que l’espai es podria aprofitar “per ubicar serveis municipals que el veïnat fa anys que reclama com són una oficina que realitzi les funcions de l’Oficina Municipal d’Atenció a la Ciutadania (OMAC), una altra de la Guàrdia Urbana per incrementar la presència d’agents i diferents locals adreçats a totes les entitats veïnals, socials, esportives, ecologistes i culturals dels barris propers”.

“També cal aprofitar aquest extens equipament abandonat per habilitar un aparcament, encara no s’ha trobat cap alternativa a l’eliminació de places a la Platja Llarga”, ha apuntat Vidal, qui assenyala que fins i tot es podria crear un centre d’interpretació de la natura, tallers i horts urbans.

La regidora de Junts per Tarragona considera que l’equip de govern “hauria d’iniciar la negociació per tal de reobrir, al més aviat possible, la Ciutat Residencial i destinar-la a usos públics que millorin la qualitat de vida de la ciutadania”. La proposta de Junts per Tarragona s’elevarà al pròxim plenari municipal mitjançant una moció.

La Ciutat Residencial es va crear en el marc de l’obra sindical d’Educació i Descans de la dictadura franquista i les extenses instal•lacions acollien famílies que venien a passar les vacances d’estiu. L’any 1980 va passar a mans de la Generalitat de Catalunya i el govern català va tornar a inaugurar l’equipament dos anys i mig després. La Generalitat va decidir tancar les instal•lacions l’any 2011 davant les grans pèrdues que ocasionava. Actualment, l’equipament resta tancat i amb un estat de degradació elevat.
Redacció TT - 02/12/2019 - 11:53h
Otro forma clasica
03/12/2019
20:23
Como el complejo Sant Jordi, lo dejan que se degrade y después, como no hay dinero, semiprivatizamos.Aquí lo mismo una vez despedidos los trabajadores, lo dejamos que se degrade y lo cedemos a una entidad "privada" para su beneficio y del que se lo ha cedido. Lo dicho...un "clásico"
Ciutat Residencial Platja Llarga
03/12/2019
19:55
La Ciutat Residencial, com es diu a Tarragona, s'hauria de reconstruir i destinar a una residència estival on per un preu mòdic pogués ser utilitzada. I pel pont poder accedir a tota la Platja Llarga.
Per què la vau regalar a Barcelona?
A JuntsxCat
02/12/2019
17:41
Recuerdo que ese espacio fué pagado con las cuotas de los trabajadores y debe retornar fundamentalmente a ellos...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
AAA-
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.