La CUP proposa destinar prop de 4 milions d'euros per a habitatge de lloguer social
  
Els darrers pressupostos del govern de Ballesteros ja preveien una partida d’inversions per al 2019 destinada a “adquisició d’habitatge social”. Aquesta ascendia a 2.805.016,66 euros i, com molts altres projectes no s’ha arribat a executar. Per aquest motiu la CUP de Tarragona reclama a Ricomà, en el marc de les negociacions dels pressupostos per al 2020, que recuperi aquesta partida.

En el darrer consell d’administració d’SMHAUSA, el passat dijous 28 de novembre, es va evidenciar que el govern d’ERC i ECP es feien seu el projecte de l’anterior govern, el qual se centrava en la construcció d’obra nova a dues finques propietat de l’Ajuntament. La CUP va acabar votant favorablement amb la condició que es garantís que, a diferència del que ha acabat esdevenint la promoció de l’antiga caserna de la guàrdia civil a López Peláez, els habitatges es destinessin a lloguer social o, si això no és possible, amb un preu de lloguer just que contribueixi a revertir-ne la bombolla existent.

Tanmateix, la formació anticapitalista sempre ha apostat per la rehabilitació d’habitatges buits, en comptes de fer obra nova. El motiu no és altre que revertir la degradació que comporta que a diferents zones de la ciutat s’acumulin pisos permanentment desocupats.
És per això que emplacen a l’equip de Ricomà a “com a mínim, destinar una partida d’1M€ en concepte d’ajudes a la rehabilitació per a aquells immobles que posteriorment es destinin a lloguer social”.

La partida, a més, representaria la mesura que està pendent de ser impulsada per part de l’Ajuntament de Tarragona per tal que aquest pugui tramitar expedients sancionadors per infraccions de la Llei 18/2007 del dret a l’habitatge, pel fet de “Mantenir la desocupació d’un habitatge, després que l’administració hagi adoptat les mesures establertes pels apartats 1 a 5 de l’article 42 de la LDH.”, tal com advertia un informe de la Secretaria General sol•licitat per les cupaires.
Redacció TT - 02/12/2019 - 12:10h
el diner vol més diner
09/12/2019
12:12
Es veu que vigilar el preu del lloguer no entra en una esquerra progressista de pa sucat amb oli.
Estem immersos en una societat de consum que endropeix.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
AAA-
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.