Pau Ricomà: 'El pressupost municipal aposta per la igualtat d'oportunitats i una ciutat més equitativa per a tothom'
El Banc d'Espanya es dirà el Banc de la Ciència i el Coneixement
  
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha manifestat aquest dimecres, després del tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa –en el que, enguany, també han pres part representants de l’oposició-, estar “molt satisfet per l’aportació constructiva que han tingut tots els partits de l’Ajuntament” en el pressupost municipal.

“Tarragona farà un salt endavant en temes Socials, en Cultura, Patrimoni, en l’Impuls al Comerç, el Feminisme i l’Educació. Presentem un pressupost que demostra un pas ferm per la igualtat d’oportunitats i una ciutat més equitativa per tothom”, ha afirmat Ricomà.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona aposta pels serveis socials, les polítiques socials i un impuls d’activitats per la capacitat diversa. La consellera de Serveis Socials, Feminisme, LGTBIQ i Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, remarca l’increment del 4,4 per cent en serveis socials. És a dir, comptarà amb un pressupost de 13.479.911 euros. Pel que fa a les polítiques d’igualtat remarcar l’augment del 90,4 per cent i el nou servei de Capacitats Diverses, que tindrà una partida de 341.000 euros, “el que representa un 20,1 per cent d’increment”.

Els centres cívics són uns altres elements prioritaris per aquest Equip de Govern. “Són uns equipaments potents però que s’han de potenciar i s’han de fer més accessibles”, ha remarcat. Aquests comptes municipals també “faran possible que Tarragona sigui animalista. Per 2020 tindrem una partida de 625.701,70 euros, és a dir, un 10 per cent d’increment respecte enguany i farem actuacions d’urgència d’acumuladors amb una partida de 7.000 euros. També inclou el projecte de colònies de gats ferals i l’aportació a entitats animalistes serà de 30.000 euros. “Les millores a les instal.lacions de la protectora d’animals serà de 77.000 euros i, per primera vegada, crearem una platja per gossos, que és una demanda ciutadana”, ha afegit.

El Banc d’Espanya no s’anomenarà Rambla Science

Per altra banda, l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà ha donat a conèixer que el nom definitiu que tindrà l’edifici del Banc d’Espanya és el de Banc de la Ciència i el Coneixement (EL BANC).

Es proposa un nom clar i entenedor per al projecte que inclou tant l’origen com el nou ús i el nou enfocament que es dona a l’equipament: Banc de la Ciència i del Coneixement, que fàcilment es pot abreujar en El Banc. Es tracta d’una opció que aglutina, doncs, passat, present i futur, però que, sobretot remet a termes positius de «riquesa», de preservació i d’intercanvi. A un espai de trobada i d’intercanvi de persones i de coneixements, en un procés de compartició, empoderament i participació reals.
Redacció TT - 18/12/2019 - 19:58h
altre nom
22/12/2019
12:17
El Banc de la pesseta (peceta en català). O sigui, peça petita.
Carles
19/12/2019
22:09
EL BANC, nom de lo més modern i internacional que podien posar. A veure com el donen a coneixer fora amb aquest nom.
bla, bla, ba
19/12/2019
16:30
podría usted por no poner barreras para las malvesaciones de caudales públicos de sus antecesores , comenzando por los asesores jurídicos que han mantenido dinero del ayuntamiento la ocultación de las responsabilidades de sus antecesores .limpieza total señor alcalde
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.