La CUP dóna, aquest divendres, un sí 'crític' als pressupostos municipals 2020
  
Aquest divendres la Candidatura d’Unitat Popular votarà sí als pressupostos del govern de Ricomà com a resultat de les negociacions que s’han produït amb ERC i ECP a posteriori de la Comissió Informativa de Seguiment de Serveis Generals del passat divendres, en el que les anticapitalistes van votar-hi en contra.

La portaveu del Grup Municipal, Laia Estrada, ha explicat que el vot de la CUP serà “un sí crític ja que, malgrat els pressupostos no s’han modificat, hem arribat a assolir un acord que incorpora compromisos de cara a desenvolupar al llarg del 2020”.

A més, es crearà una taula de seguiment i avaluació d’aquests compromisos per tal de garantir el compliment d’aquest acord, així com dels cinc punts que ja es van acordar a canvi dels vots de la CUP en la investidura de l’alcalde Pau Ricomà. Aquesta taula es reunirà cada dos mesos amb presència de representants d’ERC, ECP i la CUP.

Els compromisos adoptats, que havien quedat fora dels pressupostos, són els relacionats amb incrementar les partides del Projecte Educatiu de Ciutat, els Plans Educatius d’Entorn i les Activitats Infantils fins arribar, entre totes, als 200.000€, i triplicar la partida pressupostària destinada al Casals d’Estiu Municipals fins arribar als 125.000€, pel que fa a Educació; el compromís de crear una partida de fins 600.000€ d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges amb caràcter permanentment desocupat que posteriorment es destinin a lloguer social; crear un fons de contingència de 100.000€ per a beques menjador; crear una partida de 10.000€ per l’adquisició de taules, cadires, equip de llums i altres materials per cedir, de manera gratuïta, a les entitats de la ciutat i el compromís d’impulsar la Taula de Gestió del Patrimoni entre les administracions implicades per mobilitzar recursos i coordinar objectius.

La consellera Estrada ha afirmat que “no són els pressupostos que hauríem desitjat, però l’Assemblea Local de la CUP va determinar el passat dilluns que calia aprofitar l’oportunitat de pactar propostes que considerem prioritàries per la ciutat”. Estrada ha explicat que és un sí “crític” també perquè altres propostes han quedat fora de l’acord. Amb tot, les cupaires es mostren satisfetes ja que s’ha constatat que “l’entesa amb el govern és possible quan ens posem a treballar plegades, però l’acord hagués estat major si ens haguéssim posat a treballar abans”.

Per a la CUP el repte que es presenta per davant és titànic per a la ciutat de Tarragona i confien en que aquest acord “sigui la base per començar a desplegar les aliances imprescindibles que garanteixin la transformació profunda de la ciutat”.
Redacció TT - 20/12/2019 - 08:14h
FGH
22/12/2019
17:27
si ustedes no exigen responsabilidades sobre malversaciones de caudales públicos a los del PSC y a los que nos "gobernaron" durante casi veinte años ,y ahora a los herederos como si fueran una dinastía , que de hecho lo son , no den lecciones de cambios
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.