S'aprova, per unanimitat, reobrir i dignificar la Ciutat de Repòs i de Vacances
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
El plenari d’aquest dijous, l’últim del mes de gener, ha estat intens, on les mocions presentades pels diferents grups municipals han estat, majoritàriament, protagonistes de l'ordre del dia.

En el transcurs del mateix s’han aprovat definitivament, després de resoldre les reclamacions i al.legacions presentades pels diferents grups municipals, els pressupostos municipals per a l'exercici 2020.

La consellera de la CUP, Laia Estrada, s’ha remés a la votació, feta al seu moment i ha dit que “el nostre vot afirmatiu en aquest punt deriva de la voluntat de donar coherència a allò acordat amb el govern, i torna a ser el mateix Sí crític del ple de pressupostos".

Per la seva part, Jordi Fortuny, conseller d’economia, ha volgut deixar clar que durant l’exercici n’hi haurà un debat permanent sobre els mateixos “perquè estem davant d’una ciutat viva”.

En el capítol de les mocions, destaquem:

-La moció conjunta presentada per C’s, i JuntsXTGN, per reobrir i dignificar la Ciutat de Repòs i de Vacances, que ha estat aprovada per unanimitat.
.
La moció ha estat defensada, i argumentada, per Elvira Vidal qui ha dit que “fa molts anys que tenim un espai de grans dimensions tancat i en males condicions. Milers de metres quadrats en desús en una zona de la ciutat on hi ha una mancança enorme d’equipaments públics”.

La consellera Eva Miguel, tot i el vot a favor de la CUP, ha volgut matissar que "els usos de la instal.lació han de sortir d’un procés participatiu amb les veïnes i veïns de Llevant".

Durant el torn de paraula de debat de la moció, cal destacar la “curiosa”, i críptica intervenció, del conseller de Territori Xavi Puig, que no ha volgut, o no ha pogut, desvetllar en que s’està treballant des del consistori al voltant d’aquest indret. En aquest sentit, aquestes han estat les seves paraules: "Serem discrets, serà molt guapo i aviat tindrem notícies. No podem dir res més, però és positiu".

-Les dues mocions presentades pel PSC per a la creació d’un casal d’estiu per a joves amb diversitat funcional, així com també la moció de l’AAVV la Unió, assumida per aquest grup, per a la creació d’una rotonda a l’avinguda dels Països catalans i el carrer Marcel.lí Domingo. Totes dues han estat aprovades per unanimitat, amb el vot a favor de tots els grups municipals.

-El ple de Tarragona, amb el vot en contra del PP, C’s, i PSC, també ha aprovat que no vinguin més vaixells de guerra a la ciutat, alhora que ha reconegut la feina feta durant molts anys per la plataforma Tarragona Patrimoni de la Pau i ha demanat que sí s'aculli a Open Arms.

- Finament, també ha estat aprovada, amb els vots contraris d’ERC i ECP, la moció presentada pel PP per tal d'impulsar polítiques de suport a les comunitats de propietaris, on entre d’altres es proposa la creació de la figura de l'administrador de finques d'ofici.

El regidor Hermán Pinedo (ECP) ha manifestat que aquesta figura d’alguna manera ja està representada, i s’exerceix des de Smahusa, on hom pot consultar qualsevol dubte al voltant d’aquesta temàtica.
Redacció TT - 30/01/2020 - 16:04h
Lloc de Repòs equival a cementiri
04/02/2020
14:46
Costa molt dir-li Ciutat Residencial? O simplement, la Residencial? Així és com s'ha conegut sempre. La Generalitat no ho sap?
No son creibles
02/02/2020
10:50
Todos han gobernad, han estado en coalición o han podido gobernar, pero resulta que cada 4 años sentimos las mismas propuestas. MARCHENSE, señores MARCHENSE, ustedes nos toman por idiotas y se rien en nuestra cara. La residencial tendria que ser muchas cosas muy necesarias en nuestra ciudad, un CAP, Una Residencia de Personas mayores, un centro de día, Un Albergue para la gente que duerme en la calle, etc. Pero ustedes no estan aquí para solucionar nada, ustedes estan aquí para jugar a la política y cobrar a fin de mes.
Che cosa sei
01/02/2020
04:35
Parole, parole, parole.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.