0 comentaris
10:12
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Centre Històric, l'Eixample, Ponent, Llevant i Nord, seran els cinc Consells de Districtes
  
Aquest dijous s’ha celebrat la primera reunió de la Comissió Informativa per a la creació dels consells de districtes presidida per la consellera Paula Varas i amb representants de tots els grups municipals presents a l’Ajuntament de Tarragona.

La consellera Paula Varas ha explicat el treball desenvolupat fins ara i ha manifestat que amb els districtes hi ha la voluntat d’aconseguir majors cotes d’igualat, confiança en els poders públics i més eficàcia de la gestió municipal, “per tal de promoure l’enfortiment d’una ciutadania participativa i activa”.

Per tirar endavant aquest projecte, es distribuirà el terme municipal en 5 districtes que són: el centre històric, l’eixample, barris de ponent, les zones nords de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador i, per últim, llevant.

Els consells de districte seran òrgans per millorar la gestió dels assumptes de competència municipal i facilitar la participació ciutadana. Estaran formats per: un Plenari, presidència, vicepresidència, grups de treball i secretaria. La representació política dels regidors serà d’un terç i la resta serà de les associacions de la zona (associacions veïnals, culturals, esportives, comercials, de salut, etc.). En aquest sentit, cal assenyalar que a Tarragona hi ha 1300 entitats registrades.

La consellera Paula Varas, ha afirmat que “el president serà el representant del partit polític que hagi obtingut més vots en el territori del districte, per tant, podrà ser de l’oposició.”

Les funcions dels consells de districte seran entre d’altres:

- Fer de canal de comunicació entre l’Ajuntament i la ciutadania de districte.
- Seguiment de les actuacions municipals en el districte.
- Fomentar la col.laboració entre els barris que conformen cada districte.
- Fer propostes de millora en els districte.
- Impulsar la participació ciutadana en el districte.

La consellera Paula Varas ha afirmat que “entenem la participació com un dret, un deure, però també com un mecanisme de transformació i aprofundiment de la democràcia. Serà la ciutadania qui haurà de plantejar les seves necessitats i posar-se d’acord per determinar què és el que vol pel seu districte i com aconseguir el seu objectius”.

També ha avançat que els propers dies es faran reunions amb les diferents associacions per presentar aquest projecte i després de l’estiu s’iniciarà una prova pilot del funcionament dels districtes.
D’altra banda, les persones que vulguin participar com a voluntàries en la Comissió Ciutadana per informar dels districtes, les quals rebran prèviament formació, poden enviar un mail amb les seves dades, entre el dies 10 i 15 de febrer, a: districtes@tarragona.cat

Els consells de districte es regiran per un reglament d’organització i funcionament que s’elaborarà properament.
Redacció TT - 07/02/2020 - 10:12h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
AAA-
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.