0 comentaris
10:36
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El PSC i la CUP qualifiquen de decebedora la primera comissió de seguiment del Consell de Districtes
  
Després de la primera comissió de seguiment del Consell de Districtes, la portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha titllat de “decebedora” la primera reunió que han tingut tots els partits amb la consellera Paula Varas. “En 8 mesos només ens vénen amb un document preliminar i amb les expectatives incomplertes” afegeix Ramos.

La portaveu socialista denuncia que aquest document de bona traça tècnica, no transpira decisió política. Segons el document, els Consells de Districtes haurien de ser de “gestió desconcentrada”, però “no es preveu que funcionin com a òrgans de gestió dels assumptes particulars de la ciutadania”, ni que tinguin “competències administratives”, com tampoc que “gestionin un pressupost propi diferenciat de l’Ajuntament”. A més, segons Ramos, denota una falta de visió de ciutat i de govern que improvisa: “són focs d’artificis per tapar la manca de projecte i contingut polític”.

La CUP considera que no seran una eina de participació real per a la ciutat

Per la seva part la CUP s’ha pronunciat en el mateix sentit. De fet, ja va manifestar des d’un principi que no compartia el projecte dels Consells de Districte, doncs “és una fórmula pensada per a grans ciutats, que no s’adequa a la realitat de Tarragona”.

Després d’assistir a la primera reunió de treball, el grup municipal de la CUP constata els seus pitjors pronòstics. Segons Laia Estrada “hem esperat vuit mesos perquè ens facilitin la proposta estrella del govern i comprovem que a, banda d’estar a les beceroles, és un projecte que jerarquitza i burocratitza la participació ciutadana”.

La CUP considera que els Consells de Districte no s’adeqüen a la realitat de tarragonina, i assegura que “estem passant d’una fórmula d’entendre l’associacionisme a la nostra ciutat que estava ancorada en el clientelisme, durant tot el mandat de Ballesteros i també de Nadal; a unes fórmules que estan basades en la política burocràtica i jerarquitzada”. Laia Estrada afirma que “es continua excloent de la participació a aquelles entitats que treballen de valent per la ciutat però que no volen tenir NIF, i de cara als pressupostos 2021, la participació tornarà a brillar per la seva absència, doncs la formalització dels Consells de Districte arribarà molt tard”. En aquest sentit, a les cupaires els sorprèn que una de les principals propostes del govern d’ERC i ECP continuï sense estar ben definida. Pensaven que, després de vuit mesos de mandat, tindrien una proposta tancada sobre la taula i s’han trobat amb un projecte que “continua molt verd”.

La formació anticapitalista sempre ha expressat la seva predilecció per emprar els pressupostos participatius i les assemblees de barri per a facilitar l’apoderament de la població. La iniciativa que la Candidatura d’Unitat Popular porta defensant des del mandat anterior, parteix d’una premissa més fàcil d’implementar. La CUP entenia, ja aleshores, que era més senzill començar a articular la participació a la nostra ciutat en base a un projecte concret, vinculant i tangible. Això representava que partides determinades es decidissin de forma col.lectiva, en assemblees de barri i, per tant, es pretenia donar capacitat decisòria i vinculant al conjunt de la població tarragonina per tal que determinés què fer amb aquells diners.
Redacció TT - 07/02/2020 - 10:36h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.