0 comentaris
20:50
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El PP i la CUP insten a Ricomà a celebrar el Ple municipal, previst per a demà, de forma telemàtica
  
Fotografia d'arxiu
El Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona va fer arribar a l'Alcaldia, aquest divendres 14, un escrit en el que sol.licitava responsabilitat a l’equip de govern municipal, donat que ha convocat, per a aquest dilluns, Plenari i comissions presencials amb consellers i funcionaris en espais tancats de l’Ajuntament.

El portaveu José Luis Martín va manifestar: “Estem en estat d’alarma a tot el país per la situació d’excepcionalitat derivada de la crisis del COVID19”.

En el seu escrit el Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona va sol.licitar:

1. Que se suspengui la celebració de la sessió de Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona el proper dilluns 16 de març de 2020, a les 10:00 h.

2. Que, en cas que per urgent i extraordinària necessitat fos imprescindible la celebració d'aquesta sessió, es prenguin les mesures oportunes que permetin la celebració de la mateixa de manera no presencial i així evitar previsibles situacions de risc per a la salut personal i col.lectiva.

3.- Que en cas que la normativa local no contempli dur a terme allò sol•licitat anteriorment, s'adoptin les mesures necessàries per facilitar la participació a distància i emissió de vot telemàtic tant en la propera sessió de Consell Plenari com a la resta de sessions d'òrgans col.legials que es desenvolupin mentre durin les actuals circumstàncies relatives a la pandèmia de COVID-19

4.- Que l'Ajuntament, en la seva condició d'Administració Pública, lideri i assumeixi totes les mesures de prevenció que s'estan suggerint i exigint a la resta de ciutadans. Moltes són les persones i les famílies a les que la situació actual ha portat a romandre a casa seva i moltes les empreses l'activitat econòmica s'està veient afectada negativament per la present situació. És, per tant, mostra de suport, de solidaritat i de coherència que el nostre ajuntament assumeixi també aquestes recomanacions i prescripcions. No ens sembla adequat que mentre l'activitat educativa, econòmica i sanitària està sotmesa a aquestes tensions, l'Ajuntament opti per seguir treballant en la gestió ordinària com si les circumstàncies no fossin extraordinàries.

Una eventualitat contemplada dins les recomanacions als municipis del Departament d’Interior

Per la seva part, la Candidatura d’Unitat Popular s'ha volgut pronunciar en el mateix sentit, i considera prioritari donar compliment a la crida de confinament efectuada per totes les autoritats sanitàries, especialment després que el Real Decreto del govern espanyol hagi deixat palesa la insuficiència de les mesures previstes per frenar la propagació del COVID-19.

Per aquest motiu, la CUP de Tarragona ha sol.licitat que el Consell Plenari de demà se celebri de manera telemàtica. El Document de Recomanacions als Municipis del Departament d’Interior preveu que l’activació per part del Govern del Pla d’Actuació PROCICAT “per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc” pot operar com a justificació de la via telemàtica. Segons aquest document, malgrat el ROM del municipi no contempli aquesta via, com és el cas de Tarragona, “no s’aprecia impediement ateses les circumstàncies actuals perquè es pugui realitzar de via telemàtica en els termes definits per l’article 18 de la LRJSP”.

És per aquest motiu que la formació anticapitalista considera que és un error exposar els consellers i conselleres, així com el personal tècnic i els professionals del mitjans de comunicació al contagi i, sobretot, exposar a que aquestess contribueixin al contagi de moltes altres. Però especialment, la CUP emfatitza la necessitat que les institucions públiques donin exemple del compliment del confinament reclamat i posin en pràctica el teletreball.

A més, la CUP remarca que es dóna la circumstància que entre els càrrecs electes es troben persones que pertanyen a grups de risc.

Aquest és el cas de la consellera Eva Miguel, la qual no assistirà al Ple en cas que es mantingui la seva celebració presencial, doncs es troba embarassada.
Redacció TT - 15/03/2020 - 20:50h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat