La CUP portarà al Ple de divendres la baixada del sou dels regidors i càrrecs de confiança per pal.liar els efectes del Coronavirus
  
La CUP sol.licitarà la rebaixa dels sous dels càrrecs electes i de confiança, una demanda que no és nova, doncs ja ho havien sol.licitat a l’inici de l’actual mandat i al llarg de l’anterior. D’aquesta manera, es podria destinar el sobrant a fer front a la crisi sanitària i socioeconòmica arran de la COVID-19. En concret, les anticapitalistes demanen que el sou dels representants polítics i assessors tingui un topall màxim de 2,3 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI), equivalent a 30.590 € anuals.

Eva Miguel considera desproporcionats els sous que tenen, tant els membres del govern municipal i els càrrecs de confiança a dedicació exclusiva, com en general, tots els consellers que estan a dedicació parcial o per assistències. La consellera de la CUP afirma que “abaixar-nos el sou per destinar-lo a fer front a la crisi arran de coronavirus és el mínim que es pot esperar de nosaltres, que hem estat escollits com a representants de la població tarragonina”. Assumir el topall de 2,3 vegades l’SMI en dedicació exclusiva i la seva meitat en dedicacions parcials o com a topall de retribució total per assistències, permetria un estalvi de prop de mig milió d’euros bruts per a les arques municipals.

Les regidores de la CUP tornaran a demanar a l’alcalde Pau Ricomà que estigui en contacte amb els representants dels treballadors dels centres sanitaris, les residències geriàtriques i els centres de menors presents a la ciutat, i no només amb les direccions. D’aquesta manera, assegura la CUP, es podrà conèixer de primera mà les necessitats dels professionals i es disposarà, al mateix temps, d’informació contrastada. En aquest sentit, la consellera Laia Estrada ha afirmat que “és evident que en alguns casos, com són les residències, hi ha hagut una intencionada opacitat amb la situació que estaven vivint i contrastar la informació que donen les direccions és clau per poder conèixer amb total certesa la realitat dels treballadors i pacients”.

Per últim, després que s’hagi fet públic el contingut d’una dura carta en la que l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil lamenta el tracte rebut per part de l’Ajuntament, la CUP també demanarà a l’alcalde Ricomà explicacions al respecte.
Redacció TT - 21/04/2020 - 12:12h
Ballesta
21/04/2020
17:40
No tengo ningún género de dudas de que lo harán (No se rían, por favor).

¿Cuánto ganaba aquel que presidió años y años la empresa de aparcamientos?

¿Lo hicieron?

Pues lo mismo.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.