Declaració institucional de l'Ajuntament de Tarragona davant la crisi de la Covid-19
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
PRIMER. Manifestar el nostre més sentit condol a les famílies per les pèrdues que han sofert dels éssers estimats, així com el nostre acompanyament als qui pateixen la malaltia i al seu entorn més proper. Som al costat de la ciutadania en tot moment, compartint i conscients del dolor individual i col.lectiu que estem vivint.

SEGON. Manifestar el nostre agraïment més sincer a les treballadores i treballadors dels serveis essencials, que ens han cuidat com a individus i com a societat perquè, gràcies a ells, podrem recomençar i reconstruir les nostres vides i el nostre entorn. Igualment, manifestar el nostre agraïment a totes les persones que han realitzat tasques de voluntariat a la ciutat.

TERCER. Reclamar a l’Estat poder mobilitzar plenament el superàvit disponible del 2019 sense limitacions des de l’Ajuntament de Tarragona, per tal de poder garantir el bon funcionament dels serveis públics i contribuir al benestar i progrés de les persones i de les comunitats locals en el seu conjunt.

En aquest sentit, per evitar estar obligats a destinar el superàvit a reduir el nivell d’endeutament net, proposem que la millor manera és que es prengui la mesura d’utilitzar tots els instruments jurídics que siguin necessaris per tal que es procedeixi a la modificació de l’aplicació de l’art. 32 de la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, que determina el destí del superàvit pressupostari. Aquesta modificació demanem que s’estableixi amb l’única finalitat de permetre a tots els ajuntaments que estiguin en aquest cas, com el de Tarragona, poder destinar el romanent de tresoreria de lliure disposició a les despeses corrents que decideixi cada municipi en funció de les seves distintes idiosincràsies i necessitats, per a poder contribuir de forma justa a pal•liar de manera pràctica i efectiva les conseqüències de la pandèmia en la ciutadania.

En qualsevol cas i com a mínim, demanem que s’ampliïn les actuacions a les que pot destinar-se el superàvit pressupostari compreses a l’art. 1.2 del Real Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19, en el sentit que incloguin accions de la Política de despesa 43 de comerç, turisme i petites i mitjanes empreses, contemplades a la Ordre EHA/3565/2008, de 3 de desembre, per la que s’aprova la estructura dels pressupostos dels ens locals.

QUART.- Reclamar la flexibilització de la regla de la despesa, per a que entitats locals amb capacitat financera puguin fer front sense limitacions al nou escenari econòmic que es presenta, i garantir un finançament just pels ajuntaments donat que són l’administració més propera a la ciutadania i que ha de respondre amb major celeritat.

CINQUÈ. Reclamar que es garanteixin les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar a les noves necessitats que generarà la crisi, a fi de contribuir a la recuperació de la ciutat.

SISÈ. Demanar que s’arbitrin totes les mesures legals que calguin per tal de possibilitar la contractació de persones especialment per a donar resposta als nous usuaris de serveis socials que tenim ja avui.

SETÈ. Sol.licitar que es redefineixin els programes destinats a actuacions municipals o els nous programes de finançament europeu del període 2021-2027.

VUITÈ. Comunicar aquests acords al Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, a la Ministra Sra. Carolina Darias San Sebastian i la Subdelegació del Govern a Tarragona, així com a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya i a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
Redacció TT - 24/04/2020 - 13:10h
No es pedir sino reclamar..
27/04/2020
07:00
Queremos a España y tambiem a Madrid pero desde nuestra independencia.en cuanto a reclamar lo que PAGAMOS ,es lógico, no?hay pedro Luis , por hablar que no quede..
la centralitat
26/04/2020
12:13
Madrit recapta. I ja sabeu allò: quien parte i reparte se queda la mejor parte.
Pedro Luis de Santos
25/04/2020
19:18
Si no queréis España ni Madrid que cojones vais a pedir.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.