La CUP insisteix en la necessitat d'aixecar catifes per acabar amb el llegat d'irregularitats de l'era Ballesteros
Les anticapitalistes demanen a ERC i ECP mà dura contra la corrupció
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
Als diferents consells d’administració que han tingut lloc aquest vespre, la representant de la CUP, Eva Miguel, ha formulat requeriments per tal que es depurin responsabilitats. D’una banda, la CUP ha volgut conèixer l’estat en què es troben els casos de corrupció relacionats amb l’AMT i l’EMT que es troben en mans de la Fiscalia, i les passes que han fet les noves presidències al respecte.

D’altra banda, respecte l’empresa de mitjans de comunicació (EMMCT), Eva Miguel ha requerit els comptes i factures corresponents als exercicis 2016-2019 i ha sol•licitat a la Presidenta que faci públic el que ha revelat la revisió dels comptes efectuada, arran dels indicis d’irregularitats que van portar al cessament de l’anterior gerent, el qual també era el cap de gabinet de l’ex-alcalde Ballesteros. Per últim, la representant cupaire ha sol•licitat la celebració d’un consell d’administració extraordinari, una vegada s’hagi lliurat tota la documentació requerida, per tal de tractar les irregularitats detectades en la comptabilitat de l’EMMCT.

La CUP, que al llarg del mandat anterior havia manifestat dubtes sobre la gestió comptable de l’EMMCT, es mostra preocupada pel fet que la nova Presidenta pretengués dur a votació els comptes de l’empresa, malgrat els indicis d’irregularitats i el robatori de dades i documents a la seu de Tarragona Ràdio. Val a dir que el primer ordre del dia del consell d’administració contemplava la signatura i aprovació dels comptes de l’empresa. Davant els qüestionaments i objeccions formulades per la representant anticapitalista, la resposta s’havia reduït a que la signatura de comptes era inajornable. No va ser fins que diferents membres del consell d’administració van requerir documentació que el punt es va eliminar de l’ordre del dia el dimecres a la tarda.

La CUP va intentar que els pressupostos del 2020 comptessin amb una partida de 60.000€ per tal de depurar responsabilitats en els casos del “coaching”, a l’AMT, el Jaume I i el pla urbanístic de la Budellera. La partida va quedar fora dels acords amb ERC i ECP, i aquest fet, juntament amb la despreocupació vers els casos que s’estan investigant actualment, fa témer a la CUP que la lluita contra la corrupció no sigui una prioritat per al nou govern.
Redacció TT - 01/05/2020 - 07:52h
Innocents, innocents...
02/05/2020
13:38
Espanya és Una i tots som iguals, no? Això ens diuen; apa, doncs.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.