La CUP assegura que la regulació de les bicis i patinets arriba tard i malament
  
Segons el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular, el govern de Ricomà ha tingut un any per elaborar una ordenança i fer intervencions de mínims a la via pública per facilitar i promoure la circulació de bicis i patinets, i no ho han fet. El que no han estat capaços de regular en 10 mesos ho volen fer en dues setmanes, a corre-cuita, sense una ordenança específica i, el que és pitjor, sense que prèviament s’hagi adequat la ciutat.

Cal deixar clar que no s’està creant una ordenança particular i específica de mobilitat, sinó que s’està modificant el calaix de sastre de la ordenança de convivència; una ordenança que no hauria d’existir, sinó que caldria segmentar en els diferents apartats que regula, tal com s'està fent amb l'ordenança de soroll o de terrasses.

Compartim la necessitat de regular la circulació per garantir la seguretat i facilitar una veritable transició cap a una mobilitat sostenible a la ciutat. S’està fent tot amb unes presses que no tenen justificació i que ens recorda al que vam veure amb el PMUS. Si es tracta d’aprofitar el confinament per avançar, es podrien haver fet actuacions a la via pública prèvies a l’aprovació de la modificació de l’ordenança.

Malgrat el rebuig absolut a les formes i la manera de treballar precipitada, hem estat la formació que hem presentat més esmenes, doncs veiem la importància d’avançar d’una vegada per totes cap una mobilitat sostenible, presentant- ne una vintena, la majoria de les quals han estat acceptades.

Tanmateix, continuem considerant que s’està començant la casa per la teulada, fet que s'ha evidenciat quan hem comprovat que es pretenia sancionar a tothom que aparqués malament les seves bicis, quan no s'està garantint llocs per aparcar-les. En aquest sentit, ens preocupa que el veritable motiu pel qual no es garanteixen els aparcaments per part del consistori és perquè s'espera que siguin empreses privades, amb les quals ja s’han aparaulat convenis, les que, un cop instal.lades a la ciutat per explotar el negoci de la bici i el patinet, els proveeixin.

La CUP defensa la mobilitat sostenible a la ciutat, i lamentem que aquesta es tracti com una font de lucre i no com una aposta estratègica, la qual cosa implicaria implantar un servei públic i de gestió directa de bicis i patinets.
Redacció TT - 13/05/2020 - 15:26h
bicicletes i patinets
15/05/2020
10:41
Hi ha un problema gran i és que quan et vénen pel darrera no els veus i ni ells saben el què tu faràs. Millor que te'ls trobis sempre de cara.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.