La CUP reclama el Ple Monogràfic sobre la Petroquímica i l'estudi de la qualitat de l'aire
  
Aquest dimarts es compleixen onze mesos de l’explosió d’IQOXE, al complex petroquímic de Tarragona. A les portes del primer aniversari de l’incident, la regidora cupaire Laia Estrada ha preguntat en la Comissió de Protecció Civil d’aquest matí el grau de compliment dels acords de la Declaració Institucional aprovada a l’Ajuntament de Tarragona el passat 30 de gener. Les cupaires lamenten que a dia d’avui encara no s’hagi dut a terme el Ple Monogràfic de la Petroquímica o que no es fiscalitzin els expedients sancionadors que s’interposi a les empreses petroquímiques en matèria ambiental, laboral i de seguretat. A més, Estrada afegeix que a dia d’avui encara no s’ha dit a terme l’estudi independent de la qualitat de l’aire.

La Candidatura d’Unitat Popular afirma que l’empresa IQOXE vol “netejar la seva imatge a cop de telonari i subvencions” als barris de ponent i a La Canonja alhora que, onze mesos després, “les veïnes de Torreforta del bloc on va impactar la placa metàl•lica encara no han pogut tornar a casa seva”. Per a les anticapitalistes l’empresa està desenvolupant un paper lamentable respecte a les famílies afectades, al veïnat de Tarragona i a les institucions, tal com s’ha evidenciat en el marc de la Comissió d’Estudi al Parlament, quan els seus alts càrrecs van plantar en diverses ocasions a la comissió durant les compareixences. Estrada apunta que aquest fet “evidencia la manca de respecte que aquests representats dels poders fàctics del Camp de Tarragona tenen vers la població que convivim a la vora del conjunt petroquímic més gran del Sud d’Europa”. Val a dir que, entre avui i demà, es porta a votació al Parlament les conclusions d’aquesta comissió d’estudi al voltant de petroquímica.

Finalment, la CUP fa una crida per tal que el proper 14 de gener, el primer aniversari de l’explosió, es dugui a terme una gran mobilització a nivell territorial “per no oblidar que vivim en una zona de risc, reclamar la fi de la impunitat de la química i l’inici d’un debat sobre el model de desenvolupament econòmic que volem al Camp de Tarragona”.
Redacció TT - 15/12/2020 - 15:46h
pinten bastos
16/12/2020
13:47
El món l'han empastifat. Cada vegada més. Fotrem el camp abans d'hora. El diner no té res a veure amb l'ambient.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.