0 comentaris
10:03
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Pau Ricomà: 'Ho tenim tot a punt per garantir el dret a vot de tothom'
  
L’Ajuntament de Tarragona ha estat treballant en les darreres setmanes per a tenir a punt la ciutat per a la correcta celebració de les eleccions del Parlament del proper 14 de febrer, complint la normativa que estipula el Procicat amb motiu de la pandèmia covid-19 i de la situació actual. Com a principals actuacions s’ha dut a terme la reestructuració dels col.legis electorals i d’altra banda l’EMT ha habilitat un servei especial d’autobusos llançadora per tota la jornada electoral.

Segons l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presentat les mesures en roda de premsa i ha volgut agrair la feina duta a terme pels tècnics dels diferents departaments de l’Ajuntament “aquests esforços i reestructuració dels espais, garanteixen que els col.legis electorals siguin llocs segurs”, que sumat a les facilitats de mobilitat, “permetran que tothom pugui exercir el seu dret a vot”, ha apuntat Ricomà.

Una de les primeres accions ha estat aprovar una nova distribució de col.legis electorals, per tal de complir els protocols que estableix la Generalitat. Això ha comportat la reestructuració dels anteriors, alguns s’han tancat i se n’han creat 14 de nous, que sumen un total de 42 col.legis electorals que disposen de l’espai suficient que requereixen les distàncies de seguretat; compleixen amb els accessos prou diàfans i diferenciant l’entrada i la sortida i possibiliten les cues diferenciades i la suficient ventilació. En total hi haurà 159 meses electorals repartides en els 42 col.legis, que mobilitzaran, comptant uns 9 membres per mesa electoral (suplents inclosos) unes 1.400 persones.

Els catorze nous col.legis electorals, són:

1. Palau d’esports Camp Clar
2. Centre Cívic Sant Salvador
3. Escola Joan XXIII de Bonavista
4. Institut Compte de Rius
5. Pavelló d’esports de Sant Pere i Sant Pau
6. Pavelló d’esports del Nàstic
7. Palau Municipal a la Plaça de la Font
8. Pavelló d’esports del Sagrat Cor
9. Tarraco Arena Paça
10. Teatre Metropol
11. Teatre Tarragona
12. Pavelló d’esports del Serrallo
13. Escola Tarragona
14. Institut Martí Franquès

En aquest sentit i per tal que no hi hagi dubtes en relació al col.legi electoral al qual ha de votar cada persona s’han creat un espai web específic per a les eleccions, on s’hi pot consultar, entre d’altres, el cens electoral i la mesa on toca anar a votar, així com el mapa de localització dels col.legis electorals. A l’espai T’interessa hi ha disponible un manual d’instruccions que també es facilitarà a tots els membres de les meses electorals.

Els enllaços son els següents:

• https://eleccions.tarragona.cat
• https://web.tarragona.cat/cens/ConsultaCens/FConsultaCens.jsp
• https://www.tarragona.cat/eleccions/col-legis-electorals
• manual d’instruccions

Dispositiu especial EMT

L’altra acció destacada és en col.laboració amb L’EMT, que posarà a disposició una sèrie d’autobusos llançadores, que principalment pretenen facilitar l’accés als col.legis de nova implantació que s’obren en aquestes eleccions que circularan al Palau d’Esports de Campclar; al Pavelló Esportiu del Serrallo; al Pavelló Esportiu de Sant Pere i Sant Pau i al del Nàstic. Aquest servei serà gratuït.

A més, cal tenir en compte que, un cop finalitzat l'horari de pas, un autobús quedarà davant de cadascun d'aquests col•legis electorals per tal de recollir els membres de les meses, en cas que ho necessitin.

Sorteig de les meses

El consell Plenari de sorteig de les meses electorals es va efectuar el passat 20 de gener i ja s’ha procedit a la notificació als membres escollits. S’ha convocat als Presidents a una reunió telemàtica informativa sobre el desenvolupament de la jornada, i s’ha facilitat a tothom un enllaç electrònic sobre les tasques dels membres de la mesa, i les mesures a aplicar a causa de la COVID-19. L’Ajuntament s’ha compromès a realitzar tests d’antígens als membres de les meses. Es preveuen que tindran un cost de 40.000€.

Així mateix hi haurà un responsable de seguretat municipal el dia de les eleccions, que vetllarà per al bon compliment de totes les mesures establertes. Es preveu que durant el dia de les eleccions hi hauran unes 140 persones de l’Ajuntament treballant per assegurar el correcte desenvolupament de la jornada electoral, a banda del personal de la brigada municipal, protecció civil i la Guàrdia Urbana. Paral•lelament la Guàrdia Urbana està treballant amb Mossos per un dispositiu especial de seguretat per aquell mateix dia.

Seguretat covid-19

S’està treballant en l’adquisició de tot el material i EPIS necessaris, d’acord amb els protocols aprovats per la Generalitat. Als membres de les meses se’ls ha de facilitar el següent material:

• 4 mascaretes per la seva renovació al llarg del dia.
• 1 pantalla facial.
• 1 mascareta FFP2 i guants d’un sol ús per al moment del recompte.
• Gel hidroalcohòlic suficient per a un ús freqüent al llarg del dia.
• Protecció de seguretat a utilitzar a la franja horària reservada a persones en quarantena i contagiats:
o Roba protectora.
o Guants.
o Màscara ffp2
o Ulleres protectores

Així mateix es garanteix la neteja i desinfecció dels col•legis electorals el dia immediatament anterior a les eleccions, durant les eleccions, i en el moment immediatament posterior a la seva finalització.
Redacció TT - 27/01/2021 - 10:03h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.