El PSC alerta de la manca de lideratge de l'Ajuntament davant el projecte del Tren-Tramvia
  
El Grup Municipal Socialista alerta de la manca de lideratge de l’Ajuntament de Tarragona en el govern de la Generalitat. Segons la consellera del PSC, Begoña Floria, aquesta falta de pes ha estat evidenciada en la presentació de l’estudi informatiu del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona, el qual està en procés d’informació pública per presentar al.legacions abans del 19 de març. “Aquest projecte s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat, sense que el consistori tarragoní hagi tingut informació prèvia, ni hagi estat consultat. En canvi, el govern català sí que ha realitzat consultes a l’Ajuntament de Cambrils”, afirma Floria.

La consellera socialista declara en aquest sentit que és evident la manca de lideratge de pes específic de la ciutat de Tarragona i denuncia que és una qüestió que s’agreuja cada dia més. Sobre el procés participatiu, que ha obert el govern municipal per treballar les al•legacions, Floria denuncia que s’ha dut a terme amb poca transparència i sense capacitat perquè les persones de la ciutat que tinguin interès a aportar, s’hi puguin incorporar: “Aquest procés s’hauria d’haver fet de forma participativa real i en canvi, el que s’ha obert és una consulta a través del consell de la mobilitat i d'un comitè d’experts que s’han triat de forma directa. Res a dir sobre totes les persones convidades, grans professionals, tot i això s'ha vetat que altres persones interessades també puguin participar-hi,. Ha faltat transparència".

Sobre la proposta de fer un tramvia, Floria recorda que des del PSC sempre s'ha apostat per l’electrificació de la mobilitat. Tot i això, sobre l'estudi informatiu en concret, la consellera ha manifestat els seus dubtes: "Hem fet només una primera valoració, que caldrà aprofundir. És una proposta en la qual tots hem de treballar, però que en aquests moments, el traçat que ha presentat la Generalitat no resol les qüestions bàsiques d’intermodalitat i de connectivitat que necessita actualment la ciutat”. La consellera del PSC també ha recordat que l’Alcalde Ballesteros va liderar el pacte d’alcaldes de l’Àrea Metropolitana de Tarragona, l’abril del 2018, en favor del ferrocarril i d’una mobilitat interconnectada. “Caldria treballar sobre les bases d’aquell pacte i, en tot cas, Tarragona hauria de recuperar el pes específic per tenir una veu forta a Catalunya en general i al territori en particular", conclou Floria.
Redacció TT - 07/03/2021 - 09:38h
una idea
06/04/2021
12:14
Un metro aixecat seria una bona solució.
El Camp de Tarragona
07/03/2021
20:24
S'ha de treballar per aconseguir una àrea metropolitana de Tarragona-Reus-Valls molt ben comunicada. Amb metro.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.