L’oposició a l’Ajuntament de Salou reclama una comissió d’investigació per aclarir presumptes il·legalitats de l’alcalde
FUPS i PP exigeixen transparència davant el presumpte delicte de malversació de fons públics per part d’Antoni Banyeres
  
Els grups municipals de FUPS i PP del consistori de Salou han emès el següent comunicat al voltant de la investigació que la Fiscalia està portant a terme a l’alcalde socialista de Salou Antoni Banyeres:

COMUNICAT
Davant l’alarma política i social creada arran de la notícia que el Jutjat d’Instrucció número 4 de Tarragona, a instàncies de la Fiscalia, ha obert diligencies penals per investigar a l’alcalde de Salou, Antoni Banyeres, per presumptes delictes de malversació de fons públics i activitats prohibides, els grups municipals de FUPS i PP a l’Ajuntament de Salou, manifesten el següent:

1.- Que davant d’aquest fet que considerem greu i escandalós, perquè perjudica la màxima institució municipal i la bona imatge del municipi, reclamem, de totes les forces politiques del govern, la màxima transparència, coherència, i responsabilitat.

2.- Que per tal de donar exemple de responsabilitat i de lleialtat a la institució municipal, els grups municipals del govern format per PSC-RDS-CIU s’adhereixin a la nostra proposta de crear una “Comissió d’Investigació”, que aprofundeixi en els fets i es determinin les responsabilitats polítiques.
Entenem que davant uns fets tan greus els grups municipals no podem restar al marge, sinó que hem de col•laborar amb la justícia i, d’aquesta forma, restituir el respecte i la honorabilitat de la institució que representem.
La ciutadania mereix que tots els grups municipals, però sobretot els del govern, donin mostres de transparència, bona disposició i compromís amb la veritat.

3.- És important que s’esclareixi quin òrgan competent del Govern local format per PSC-RDS-CIU va prendre l’acord pel qual se sol•licitava l’informe extern, els motius i la finalitat de la seva petició, la necessitat d’aquest informe, així com el polític que el va encarregar, i el seu cost.
D’entrada la Fiscalia troba fonaments de delicte, perquè la part que es va querellar contra 4 tècnics de l’Ajuntament (la propietat del Xalet Bonet) per la llicència del restaurant de Villa Enriqueta, va utilitzar l’informe municipal per presentar l’escrit d’al•legacions contra l’esmentada llicència en el procediment administratiu, i en una querella criminal.

Un informe innecessari pagat amb diners municipals que segons els tècnics municipals no formava part de l’expedient, i era totalment desconegut, però que ha estat utilitzat per la part querellant i contraria als interessos de l’Ajuntament.

4.- Que en conseqüència es prenguin mesures cautelars donades les clares vinculacions entre la propietat del Xalet Bonet, (part querellant contraria l’Ajuntament) i l’Escola Internacional promoguda per l’alcalde; doncs els possibles inversors del projecte de l’Escola estaven vinculats a la propietat del Xalet Bonet.
Aquest és motiu suficient, perquè l’alcalde s’abstingui de prendre qualsevol decisió o acord referent a l’esmentat equipament educatiu privat.

5.- Que davant d’aquests dos delictes, i la investigació judicial oberta al govern de Salou (PSC-RDS-CIU) i al seu màxim responsable, Antoni Banyeres, que es depurin les responsabilitats polítiques que calguin, perquè ens trobem davant d’uns fets greus on s’haurien afavorit els interessos privats per sobre dels interessos de l’Ajuntament i dels interessos generals.
Redacció TT - 11/12/2008 - 19:25h
Cosí
11/12/2008
23:52
Què deu passar a tots als Ajuntaments Costeners que sempre hi ha aquests dits i direts i sota-sospites...
Clar i català i fora romanços
11/12/2008
20:57
quatre, cinc i sis...
Ferran
11/12/2008
20:24
Ferran Ferran
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat