El Parlament Europeu rebutja, per majoria absoluta, la normativa per ampliar la jornada laboral fins a 65 hores
El grup dels 27 disposa de tres mesos per negociar amb l’Eurocambra i si no hi ha acord en mantindran les 48 hores setmanals
  
Parlament Europeu
El Parlament Europeu ha rebutjat aquest dimecres la normativa que permet ampliar la jornada laboral màxima a 65 hores setmanals, que va ser aprovada pel grup dels 27 el passat 10 de juny amb el vot en contra d’Espanya. Ara, aquest grup té tres mesos per negociar amb l'Eurocambra i si no hi ha acord es mantindrà en vigor la legislació actual que fixa en 48 hores la setmana laboral.

Els eurodiputats han aprovat per majoria absoluta un conjunt d’esmenes que exigeixen que en un plaç màxim de 3 anys es suprimeixin totes les excepcions a la jornada laboral de 48 hores setmanals.

L’Eurocambra també ha exigit que es consideri temps de treball la totalitat del temps de guàrdia, inclòs el període inactiu. Aquest fet qüestiona també l’acord arribat pels 27, segons el qual, el període inactiu de la guàrdia no s’ha de considerar com temps de treball, menys en el cas que la legislació nacional, un conveni col•lectiu o un acord entre interlocutors socials disposi el contrari.

Les principals esmenes han rebut un suport molt superior a la majoria absoluta, algunes amb més de 500 vots. A més dels grups d’esquerres, les esmenes han estat recolzades per molts eurodiputat del PP Europeu, inclòs els espanyols.
Redacció TT - 17/12/2008 - 17:26h
aiva, aiva
17/12/2008
22:38
cent hores a la setmana i punt, aviat ens haurem de repartir emtre tres les 40
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat