El Grup Municipal d’ERC de Torredembarra presenta una moció per demanar que retirin les competències a la regidora d’Urbanisme per ‘incompatibilitats’
La moció es debatrà al Ple Ordinari d’aquest dijous
  
El portaveu del GM d’ERC a Torredembarra, Gerard Ciuró i la regidora d’ERC, Montserrat Gassull
El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat una moció per tal que sigui debatuda en el Ple Ordinari d’aquest dijous 18 de desembre. El text proposa que s’acordin dos punts. En primer lloc, que l’alcalde retiri les competències delegades en matèria d’Urbanisme a la regidora Maria Dolors Toda; i en segon terme, es demana que es faci pública la declaració d’activitats de l’esmentada regidora, a fi de determinar l’abast de les seves possibles incompatibilitats.

El tema ve donat perquè el passat mes de novembre es va fer pública una sentència segons la qual l’Ajuntament haurà d’indemnitzar una empresa amb la qual hi ha una vinculació evident la senyora Toda, actual regidora d’Urbanisme i cap de llista de l’Agrupació. La indemnització està quantificada en 387.000 euros.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Gerard Ciuró, ha explicat avui en roda de premsa que “no és un tema personal contra aquesta regidora, ni contra el govern actual, però creiem que es produeix una confluència d’interessos privats davant els interessos públics que són els que han de prevaler en la gestió d’una institució pública com és l’Ajuntament”. Així mateix, Ciuró ha afirmat que “la llei és molt clara en aquest aspecte” i la regidora d’Urbanisme sap que “no pot conèixer de l’assumpte, ni en allò que afecta les decisions, ni en la seva execució, ni tan sols en les deliberacions que hi tinguin relació”.

Pel que fa a l’article 167, que parla de les incompatibilitats, Ciuró ha recordat que “en l’exercici del càrrec, els membres de les corporacions locals han d’observar en tot moment les normes sobre incompatibilitats establertes per l’ordenament vigent i s’han d’abstenir de participar en la deliberació, la votació, la decisió i l’execució de qualsevol assumpte si hi concorren algunes de les causes a què es refereix la legislació sobre procediment administratiu i la de contractes de les administracions públiques”.

ERC explica en un dossier ben documentat, una cronologia dels fets, que han portat a aquesta situació. Entre els documents hi ha la recusació per part de l’empresa a l’arquitecte municipal, per tal que no pogués informar d’aquest projecte ni de cap altre, o l’acord que es va prendre en un anterior govern, del qual Toda també en formava part, per enviar al Consell Comarcal la sol•licitud de llicència per tal que la informés. Tal i com explicava la regidora d’Esquerra Montserrat Gassull, “el Consell Comarcal no coneixia el Pla General de Torredembarra, per tant, tot plegat va ser una maniobra per assolir la llicència” L’edifici en qüestió està situat a l’avinguda Lluís Companys i la seva alineació supera en més de dos metres la alineació prevista al Pla General. “No cal ser cap tècnic en urbanisme per veure aquesta infracció, que els mateixos representants de l’empresa van poder comprovar visualment” han afirmat els dos regidors.

ERC també ha fet una crida a tots els partits polítics per tal que actuïn amb coherència i amb rigor en la defensa dels ciutadans i les ciutadanes de Torredembarra, donat que una àrea de tanta transcendència i importància com la d’Urbanisme, no pot ser gestionada per una persona amb uns interessos particulars tan clars en aquesta àrea.

Segons Rafel Pinyol, president de l’Executiva Local d’ERC, “els partits democràtics i tradicionals haurien de ser molt contundents en qüestions com aquesta, per tal d’evitar la desconfiança de la ciutadania en la classe política i que es continuïn produint situacions d’aquestes en el futur”.
Redacció TT - 17/12/2008 - 18:59h
Angel
17/12/2008
19:11
Aleluia!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat