El PSC presentarà una moció per prohibir l’ús de qualsevol element que impedeixi la visibilitat de la cara en espais municipals
Els socialistes consideren que la moció del PP respon a un tema de “tacticisme polític”
  
La portaveu del govern municipal, Begoña Floria, ha explicat aquest divendres que el PSC no votarà la moció del PP per prohibir el vel integral a la via pública i en espais municipals en els termes en que està plantejada ja que respon a un tema de “tacticisme polític” perquè és un debat inexistent a Tarragona. De fet, segons Floria només hi ha tres dones identificades que portin el burka a la ciutat i per tant no és un tema que generi una conflictivitat social àmplia.

En aquest sentit, el PSC presentarà una moció alternativa al proper Plenari per tal d’impulsar un reglament d’usos per limitar qualsevol element que pugui impedir la visibilitat de la cara de les persones, “tant si és el burka, un casc de moto o un passamuntanyes”. En aquesta moció també es ratificaran les polítiques de cohesió social per evitar la vulnerabilitat de les dones i instaran a impulsar mesures de protecció per totes aquelles dones que vulguin sortir d’una situació de sotmetiment.

La portaveu socialista també ha volgut deixar clar que el PSC està en contra de l’ús del burka i de qualsevol sotmetiment que limiti el dret de les dones però que treballen en la conscienciació i no en la prohibició perquè considera que una prohibició al carrer podria provocar que les dones decidissin no sortir de casa tot condemnant-les a una situació pitjor.

En resposta a aquestes manifestacions, Alejandro Fernández, Portaveu del Grup Municipal del PP al consistori tarragoní, ha manifestat que "la nostra intenció és cercar el consens. Si a Lleida ho han aconseguit, amb un alcalde socialista, creiem que a Tarragona també es pot aconseguir".
Pili Domínguez - 04/06/2010 - 13:04h
higiene
07/06/2010
13:35
La cara neta i destapada
Xango
06/06/2010
23:05
Quina falàcia.

Llibertat de vestimenta, llibertat de pensament.
nan
06/06/2010
22:51
Gadget, perquè no marxes tu?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.