El Govern denega formalment la petició de la Canonja de ser municipi independent
El Govern ha denegat la sol·licitud del municipi en compliment de la legislació vigent, però constata la legitimitat de la petició de la Canonja d’esdevenir municipi
  
El Govern ha denegat formalment la petició de segregar una part del terme municipal de Tarragona per constituir el municipi de la Canonja, donant així compliment a la legislació vigent recollida en l’informe de la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, tots dos desfavorables.

Tot i això, el Govern ha constatat que hi ha raons de pes que justifiquen la voluntat de la Canonja d’esdevenir municipi independent de Tarragona i que tenen a veure amb el fet que la petició compta amb el consens de totes les forces polítiques i que la Canonja ja havia estat un municipi independent abans del franquisme. El Govern s’ha compromès així a impulsar una iniciativa legislativa específica per donar compliment a les aspiracions de la Canonja.

D’una banda, la Comissió de Delimitació ja va informar desfavorablement sobre l’expedient de segregació perquè no hi ha nuclis territorialment diferenciats, és a dir, entre la Canonja i Bonavista hi ha una continuïtat territorial i d’edificacions, i no hi ha sòl urbanitzable amb una amplada mínima de 3.000 metres entre els nuclis més propers dels municipis resultants.

D’altra banda, la Comissió Jurídica Assessora, va emetre dictamen desfavorable a la segregació, perquè que no es complien tots els requisits previstos legalment per poder constituir un nou municipi, i va apuntar que seria possible cercar una solució singular a través d’una iniciativa legislativa.
Redacció TT - 07/01/2009 - 16:28h
jo
08/01/2009
10:52
Però es que algún innocent es pensava que els socialistes perdrien 2000 vots de la Canonja, vaja com si no conegusim al sr. Roque (Roc a les eleccions) la Gene els hi ha tret les castenyes del foc.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat