0 comentaris
16:59
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Compensacions econòmiques per càrrecs electes de municipis petits
Aquesta mesura pretén fomentar l’accés a l’activitat política i dignificar l’activitat dels càrrecs electes dels municipis de menys de 2.000 habitants
El Govern ha aprovat avui les compensacions econòmiques que aquest any rebran els càrrecs electes dels municipis de menys de 2.000 habitants. Les dotacions econòmiques, dividides en tres trams segons el nombre d’habitants, són de 861 euros mensuals per electe per a municipis de fins a 100 habitants; 1.033 euros per a municipis entre 101 i 500 habitants; i 1.458 euros per a municipis de fins a 2.000 habitants.

Aquestes quantitats suposen un increment d’un 2% respecte les de l’any passat. La iniciativa pretén fomentar l’accés a l’activitat política i dignificar l’activitat dels càrrecs electes locals dels municipis més petits de Catalunya.

El Decret per a la creació i la regulació d’un fons per compensar els ajuntaments de municipis petits, aprovat pel Govern l’abril de l’any passat, estableix que els ajuntaments que vulguin accedir a aquesta compensació econòmica hagin de complir els requisits següents: no superar els 2.000 habitants, la totalitat dels drets reconeguts i liquidats del pressupost no pot superar el 75% de la mitjana del seu tram de població, i estar al corrent de la rendició de comptes al Departament de Governació i Administracions Públiques i a la Sindicatura de Comptes.

Aquest fons ha d’ajudar a satisfer les retribucions que hagi fixat el ple de l’entitat local corresponent, pels alcaldes i alcaldesses, així com les d’altres persones electes que exerceixin el seu càrrec en règim de dedicació exclusiva o parcial.

Atorgades les primeres compensacions corresponents a l’any passat

410 municipis de menys de 2.000 habitants van rebre a finals de desembre, les compensacions per a l’abonament de sous a determinats càrrecs electes locals, corresponents a la primera convocatòria.

En aquesta primera convocatòria, 425 ajuntaments van sol·licitar al Departament de Governació i Administracions Públiques aquestes compensacions econòmiques per a l’any 2008. Un 24% de les sol·licituds provenien d’ajuntaments de les comarques gironines, un 22% de Lleida; un 18% de la Catalunya central; un 14% de Tarragona, un 9% de l’Alt Pirineu i Aran, un 7% de Terres de l’Ebre i un 6 % ho són de municipis de Barcelona.

Les dotacions per a l’any passat, dividides també en tres trams, eren de 844 euros mensuals per electe en municipis de fins a 100 habitants, 1.012 euros per a municipis entre 101 i 500 habitants i 1.430 euros per a municipis de fins a 2.000 habitants.
Redacció TT - 07/01/2009 - 16:59h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat