El diputat republicà, Sergi de los Rios, arran de l’accident de dilluns a l’AP-7, reclama l’aixecament de barreres
De los Rios denuncia l’incompliment a pactar amb les concessionàries un protocol per aquests casos
  
El diputat d’ERC per Tarragona al Parlament de Catalunya, Sergi de los Rios, ha denunciat l’incompliment del govern de l’Estat “a pactar amb les concessionàries i a fer públic un protocol d’aixecament de barreres en situacions de col•lapses circulatoris”. La denúncia d’aquest nou incompliment, al qual s’havia compromès el Ministeri de Foment l’any 2007 –gràcies a la insistència d’ERC¬-, arriba després que ahir es tornessin a registrar llargues cues de retenció a l’AP-7, en el terme municipal de Tarragona. Tanmateix, el caos circulatori es va traspassar immediatament a la carretera N-340 a conseqüència del desviament del trànsit de l’autopista cap a la carretera nacional.
Ahir, al voltant de tres quarts de quatre de la tarda, es va produir una col•lisió entre dos camions i un turisme a l’autopista AP-7, en el terme municipal de Tarragona, que va obligar a tallar la circulació en sentit sud fins a les sis de la tarda, i a desviar el trànsit cap a la carretera N-340. A causa del sinistre, es van formar fins a nou quilòmetres de cua entre Tarragona i Torredembarra, a l’AP-7, així com tres quilòmetres més a l’N-340, a l’entrada d’Altafulla. Durant el temps que l’AP-7 va restar tallada en sentit sud, els usuaris que venien del nord de Torredembarra van pagar el peatge.
“Es miri per on es miri, això és una nova demostració que en aquest territori, en el qual estem acostumats a les retencions, els usuaris de les autopistes de peatge, que les usem perquè no tenim l’alternativa d’autovies de doble carril gratuïtes, paguem per un servei de circulació ràpida que sovint no se’ns presta”. Sergi de los Rios assegura que el protocol entre l’Estat i les concessionàries és “l’única eina que permetria acabar amb aquesta injusta situació”. Per tant, ERC reclama que d’una vegada per totes, “l’Estat aprovi el protocol i l’executi per acabar amb la impunitat de les empreses concessionàries de mantenir el pagament d’un servei inadequat en situacions de circulació lenta o de retencions”, ha dit.
La gratuïtat de les autopistes en situacions de col•lapses és un mecanisme que establia una resolució aprovada pel Congrés de Diputats, a proposta d’ERC, el 5 d’octubre de 2004. Anteriorment, hi havia hagut una resolució aprovada pel Parlament de Catalunya, el 28 de febrer de 2001, que havia de debatre’s també al Congrés però que la majoria absoluta del PP la va deixar en paper mullat.
Durant l’anterior mandat de José Luis Rodríguez Zapatero, ERC va reinvidicar al govern de l’Estat una solució a les greus retencions que es registraven sovint a l’AP-7. Els episodis més destacats van ser el 29 de març de 2006 (10 quilòmetres de cues a l’autopista i 27 més a la N-340); el 7 de juliol de 2006 (4 hores de trànsit tallat a l’AP-7, a Reus, i col•lapses a les carreteres nacionals adjacents); 19 de juliol 2006 (tres hores de trànsit lent i retencions); 4 d’agost de 2007 (el rècord absolut, amb 70 quilòmetres de retencions entre Martorell i Tarragona, l’únic dia que la concessionària va aixecar les barreres després de les pressions del Govern de la Generalitat); i 2 març de 2008 (25 quilòmetres de cues a l’AP-7).
Redacció TT - 25/11/2008 - 18:44h
Sabomol
27/11/2008
00:01
Però perquè volen això si el Benach ja s'ha saltat totes les barreres?
Au va, mans netes aneu a rentar-les amb molta aigua del Carmè i sabo del Lagarto. Menys cuentos de Calleja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Laura Arnal
26/11/2008
12:35
No era això el que demanven els d'erc abans de ser al govern. Autopistes sense pagament? paraules i més paraules. A aquests ja no se'ls creu nigú
jo tambè salto
25/11/2008
20:48
que les deixin aixecades sempre
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.