FEFAC demana la urgent paralització de la recaptació de la taxa de l'euro per recepta
  
Fotografia de TotTarragona
La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) demana a la Generalitat de Catalunya que suspengui amb caràcter d’urgència el sistema de recaptació de la taxa de l’euro per recepta fins que el sistema funcioni correctament, ja que els múltiples problemes en la seva implantació, que s’han accentuat aquest matí, impedeixen a la farmàcia oferir el servei al ciutadà amb la seguretat i garanties necessàries.

Una consulta realitzada per FEFAC entre les seves farmàcies associades confirma que la totalitat d’aquestes estan patint problemes amb la xarxa informàtica (la que les connecta amb els col·legis de farmacèutics i el Servei Català de la Salut) que impossibiliten o dificulten la dispensació als pacients de la seva medicació.

D’altra banda, les dificultats tècniques impedeixen que en aquests moments es pugui garantir als usuaris la correcta aplicació de la inclusió o l’exempció en el pagament de la taxa segons les condicions fixades per la normativa.

Així, es donen casos en què un mateix pacient ha de pagar l’euro per algunes receptes sí i per altres no (independentment de si el medicament té un preu menor al límit fixat de 1,67€ o si s’ha arribat al límit de 36 euros per al present any).

Altres mancances criticades per aquesta federació són que el sistema informàtic no permeti consultar la medicació que està pendent de retirar i que no informi sobre el nombre de receptes abonades amb un euro que ha realitzat cada pacient.

El fet de posar en marxa una mesura amb tanta precipitació i de no haver realitzat de manera suficient una prova pilot per assajar el nou procediment en el cobrament, que hagués estat necessària, ha ocasionat la caòtica i complicada implantació de la mesura a les farmàcies que la fa pràcticament inaplicable.

Per aquests motius, FEFAC demana la urgent paralització de la recaptació de la taxa de l’euro per recepta i que resti en període de proves fins que no se solucionin els problemes esmentats.

D’altra banda, aquesta federació desmenteix que, tal com s’ha afirmat des de l’Administració a través de la premsa, hagi absència d’incidències amb els usuaris davant l’obligació de pagar el tribut. L’entrada en vigor de la mesura ha provocat a les farmàcies situacions de conflicte amb els usuaris. Es donen casos en què el pacient no l’abona i és reticent a complimentar el formulari que ha disposat el Servei Català de Salut, en ocasiones abandonant la farmàcia sense adquirir la medicació. En aquest sentit, FEFAC lamenta la indefensió en la què es troba el farmacèutic.

FEFAC, que des de l’anunci de la mesura hi ha mostrat la seva disconformitat, considera que totes aquestes dificultats en la implantació d’aquest tribut fan més complexa encara la implantació del nou copagament farmacèutic que ha d’entrar en vigor el pròxim 1 de juliol. La Federació Empresarial critica la improvisació de la mesura, així com la manca de consideració mostrada per les Administracions envers la població i els propis professionals farmacèutics.
Redacció TT - 26/06/2012 - 12:00h
Joan Rabassa
26/06/2012
20:40
Calaixos plens! d'euro en euro es fan els diners. Lícit o no? és un altre cantar.
cash
26/06/2012
16:51
50000 euros diaris de caixa
Paco Joneslos
26/06/2012
12:21
Pero delante de esta situación esperpéntica, un enfermo crónico que necesita su medicación sí o sí, bajo riesgo de su vida... ...A PAGAR!!!
Es fuerte que, con el objeto de evitar fraudes o sobreabusos, tengan que pagar los más necesitados.
Puedes decidir líbremente no estudiar música, no matricularte en la Universidad, usar lomenos posible el gasoil, ir andando a los sitios, no salir a coemr fuera, no ir de vacaciones, incluso comer menos o de peor calidad, pero no puedes dejar de tomarte según que medicamentos:
INSULINAS
LITIO
HORMONAS
ANTIBIÓTICOS
ETC, eTC...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat