ICV vol explicacions del govern pel cas del pacient mort per manca del servei d'Hemodinàmica
  
Fotografia de Tottarragona
La diputada d’ICV-EUiA Hortènsia Grau ha anunciat que demanarà explicacions al Govern, en seu parlamentària, sobre el cas del pacient que va morir d’una afecció del cor mentre el traslladaven a Barcelona perquè el servei d’hemodinàmica del Joan XXIII ja estava tancat quan va ingressar a urgències.

Grau ha recordat que el grup ecosocialista va presentar al Parlament una proposta de resolució, el febrer del 2013, on es reclamava l’obertura del servei les 24 hores al dia. CiU ho va rebutjar, com va rebutjar també una esmena als pressupostos de 2014 on ICV-EUiA feia la mateixa reivindicació.

La diputada ecosocialista argumentava que “cal garantir el mateix grau de seguretat sanitària i de qualitat assistencial arreu del territori de Catalunya. La gravetat d’aquest tipus de malaltia fa necessari disposar dels mitjans adients, en aquest cas una sala d’hemodinàmica, per garantir l’atenció requerida en el menor temps possible, reduint el màxim possible el risc que suposa el temps de trasllat dels pacients afectats des de les comarques de Tarragona, Girona o les Terres de Lleida a Barcelona”.

Es dóna la circumstància que els hospitals Josep Trueta, de Girona i Arnau de Vilanova, de Lleida, estan en la mateixa situació. Totes les urgències amb malalties de cor que ingressen després de les cinc de la tarda s’han de derivar a Barcelona, perquè la sala on els podrien tractar immediatament està tancada. Al Verge de la Cinta, de Tortosa, la situació és encara més greu, perquè no hi ha servei d’hemodinàmica a cap hora del dia.

Un cop s’ha produït aquesta desgràcia, malgrat els anys que ICV-EUiA porta reivindicant que s’hi posi remei, Hortènsia Grau s’ha mostrat taxativa: “cal que el govern comparegui i doni explicacions. No es pot permetre que coses com aquesta tornin a passar. Reclamem que assumeixin la seva responsabilitat, i que s’adonin d’una vegada que aquests serveis han de ser permanents i accessibles des de tot el territori”, ha conclòs.
Redacció TT - 07/01/2015 - 12:34h
merk
07/01/2015
14:46
El meu pare es va salvar per mitja hora
ondia
07/01/2015
14:41
però no plega ni déu.
Ja surten les hienes
07/01/2015
12:49
Lamentable ICV.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.