La CGT exigeix l'obertura immediata les 24h del servei d'Hemodinàmica de Joan XXIII
El sindicat també demana dimissions per la mort d'un pacient
  
Fotografia d'arxiu de Tottarragona
Fotografia de TotTarrragona
Ho ha fet amb la següent nota de premsa:'Des de la Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, lamenten profundament la mort per infart d’Enrique Gheron el passat dia 25 (durant el trasllat, en una ambulància medicalitzada del SEM, ja que en el nostre Hospital la Unitat d’ Hemodinàmica cardíaca no està oberta les 24h dels 365 dies de l’any), notícia que va saltar a la premsa el dia de Reis, i segueix avui.

Més lamentable resulta aquesta mort quan justament ara fa tres anys, al gener del 2012, vam començar la lluita al conèixer la notícia del pacient Felipe Ribas, que amb valentia va denunciar públicament la seva peregrinació i les mancances que patíem (i que seguim patim com a Hospital).

Des d’aleshores hem desenvolupat diferents accions reivindicatives, tancament, taules informatives, recollida de signatures i lliurament al Departament de Sanitat de la Generalitat: més de 16.000 en vam aconseguir, que van culminar amb una ampliació horària, però que sempre hem mantingut que és clarament insuficient, com evidencia aquest trist cas que demostra aquesta necessitat de disposar de la Unitat d’ Hemodinàmica cardíaca oberta les 24h dels 365 dies de l’any, com ara també ha reconegut el propi Hospital.

També cal comptar amb l’informe d’Activació del Codi Infart, fet pel Cap Territorial del SEM a Tarragona l’any 2009, i amb l’últim informe sobre el Rendiment assistencial i científic del Codi IAM a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, de l’abril de 2014. Tots recolzen la necessitat de la reivindicació, i les xifres del balanç efectuat pel propi conseller de Sanitat posen de relleu que hi ha un increment de cassos atesos durant les hores en què s’ha ampliat el servei.

Per això, les 12 hores en què no funciona Hemodinàmica s’està deixant d’atendre el 58% dels IAM amb elevació de ST de ciutadans que es poden veure afectats per codis d’infart, la qual cosa suposa un greuge comparatiu en relació als ciutadans que viuen en l’àrea d’influència d’hospitals amb atenció durant les 24 hores.

Entenem que l’obligació que correspon al Govern de la Generalitat és assumir la responsabilitat d’aquest lamentable fet, que presenti la dimissió qui correspongui (potser el conseller Boi Ruiz com a màxim responsable) per haver desoït tantes demandes i tan reiterades, i prendre les mesures immediates per solucionar aquest greuge comparatiu dels ciutadans de les comarques de Tarragona obrint la Unitat d’ Hemodinàmica Cardíaca les 24h a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona'.
Redacció TT - 07/01/2015 - 15:11h
opinió d'infart
09/01/2015
14:45
Llegeixo a tribuna de mésTGN, textualment: "L'any 1982 no hi havia Unitat d'Hemodinàmica al Joan XXIII. El que sí que hi havia aleshores era un Pla de Salut, elaborat pel departament de Sanitat de la Generalitat del president Tarradelles, que assignava un hospital de nivell III, el de més gran complexitat, a la ciutat de Tarragona. Hi havia set altres a Barcelona, Girona i Lleida. Misteriosament, al primer pla elaborat ja pel govern de CiU, sota el mandat del reusenc Laporte, aquesta assignació a Tarragona havia desaparegut".
Ara entenc, jo, les actuacions de CiU a TGN, que primer passen pel filtre de Reus. Què falsos són aquestos de CiU!
daor for president
08/01/2015
23:49
totalment. d'acord amb daor i qui no ho vulgui entendre que segueixi distret demanant independencia o estatut o constitucio o la collonada del moment que li venguin desde el telenoticies i catalunya radio
a los palmeros
08/01/2015
21:19
estos que rien las gracias de Mas que colaboran en viajecitos en autobus , camisetas y gastos para nada deberian de pensar en lo que permiten con su quiza buena intencion y engaños masificado por los que vivian tambien con el que todos tenian papa con dinero en paraisos fiscales, son los que recortan a los ciudadanos lo mas esencial que es la asistencia sanitaria tranquilos que ellos tienen clinicas privadas o asistencia preferente en la publica
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.