Metges de Catalunya s'afegeix a la denúncia sobre l'adjudicació de la gestió del CAP Muralles
  
Metges de Catalunya (MC) s’ha presentat com a acusació particular en la denúncia que ha fet la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a la Fiscalia Provincial de Tarragona per presumptes irregularitats en l’adjudicació de la gestió del Centre d’Atenció Primària (CAP) Muralles a la societat Muralles Salut SLP, ja que considera que els facultatius de l’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS), anterior gestora del centre, han resultat “directament perjudicats” per aquesta concessió.

El sindicat argumenta que, des de l’any 2013, el col•lectiu mèdic de GiPSS no percep el complement variable per objectius (DPO) que està supeditat a l’equilibri pressupostari de l’empresa i ho atribueix a la disminució notable dels ingressos que ha patit l’entitat –un 24% del seu pressupost–, en no presentar-se a la licitació del CAP Muralles i perdre’n la seva gestió. Per aquest motiu, MC reclama a GiPSS que rescabali econòmicament els seus treballadors, si finalment la Fiscalia decreta que l’adjudicació va ser irregular.

Els fets es remunten l’any 2012, quan el Servei Català de la Salut (CatSalut) va obrir un concurs per gestionar el CAP Muralles, el qual havia estat gestionat fins aleshores per GiPSS que va decidir no presentar-s’hi. En aquell moment, el gerent de l’empresa pública tarragonina era Xavier Bria, metge d’atenció primària que abans havia dirigit l’Equip d’Atenció Primària (EAP) del CAP Muralles durant gairebé set anys.

Finalment, Muralles Salut SLP –societat limitada professional creada per un grup d’empleats del CAP Muralles– es fa amb la gestió del centre l’abril de 2013. L’agost d’aquest mateix any, el Govern decideix fusionar les gerències de GiPSS i de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la demarcació de Tarragona en una gerència única i, al mateix temps, Bria és cessat del seu càrrec prèvia indemnització.

Al setembre de 2013, l’exgerent de GiPSS es reincorpora a la seva plaça de facultatiu al CAP Muralles i cinc mesos més tard, al febrer de 2014, Bria apareix al registre mercantil com un dels accionistes majoritaris de la nova societat gestora del centre.

Ara, la Fiscalia investiga si aquesta relació de fets és casual o, si per contra, darrera d’aquestes operacions hi podria haver un presumpte delicte de negociacions prohibides per empleats públics i ús d’informació privilegiada, infraccions per les quals Bria està imputat.
Redacció TT - 02/11/2015 - 18:55h
Enfermera
03/11/2015
23:13
Y el Sindicato de enfermeras §ATSE también.Gracias CUP
Hi ha molta feina
03/11/2015
22:12
De mica en mica tots aniran sortint per cames.
Javi
03/11/2015
07:19
Y del Fuentes nadie quiere comentar Nada?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.