L'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau denuncia que el barri s'ha quedat sense ambulàncies
  
La reestructuració del servei d’ambulàncies, que es va posar en marxa fa poc, no para de provocar critiques.

En aquesta ocasió l’AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau vol denunciar la desaparició d’aquest servei al barri tarragoní:

Amb la nova reorganització del servei d’ambulàncies el nostre barri, que en disposava d’un vehicle 12 hores al dia, es queda sense aquest servei. Si els veïns ja consideràvem que 12 hores eren insuficients per les gairebé 17.000 persones que vivim al barri i en reclamaven 24 hores, la reorganització del servei ens ha tret el poc que teníem.

Posar-se malalt de 8 del vespre a 8 del matí era, fins ara, un risc si precisàvem d’una ambulància. Ara el risc augmenta a les 24 hores del dia. La reorganització del servei allunya aquests vehicles del barri i augmenta el temps d’arribada cosa que, en determinades malalties, significa la diferència entre la vida i la mort.

La explicació de l’administració és que això ha estat només una reestructuració del servei i que l’atenció i la qualitat es manté sense cap reducció. Vegem-ho:

Fins ara a la ciutat hi havia una ambulància 24 hores als caps de La Granja, Muralles i Sant Salvador, una 12 hores al cap de Sant Pere i Sant Pau i una altre de 12 hores a Joan XXIII. En total 96 hores i zones, com Llevant, sense ambulància.

Amb la reestructuració la Granja, Muralles i Sant Pere i Sant Pau es queden sense vehicle. Els dos primers es traslladen a una nau del polígon Riu Clar des d’on faran el servei. El vehicle de Sant Pere i Sant Pau va a Joan XXIII i el de Joan XXIII es trasllada a Reus (al 112) amb horari de 8 hores de dilluns a divendres. En total ens retallen 16 hores i augmenta el temps d’arribada als barris.

Però no només això. També han tret l’ambulància de l’Espluga i han reduït a la meitat l’horari de la d’Alcover, entre d’altres de la zona, per la qual cosa les de Tarragona hauran de cobrir serveis a Valls i pobles de la rodalia augmentant els temps de resposta i deixant, en ocasions, d’atendre serveis a Tarragona que s’hauran de complir des de Vilaseca o Cambrils, també retallats. I això si no hi ha cap accident, avaria o emergència (no oblidem que estem rodejat d’indústries amb el risc que això comporta).
En definitiva, els barris de la ciutat ens quedem sense ambulància. I en general a Tarragona ens quedem amb menys vehicles, menys hores, més territori a cobrir i més temps de resposta. Més retallades i més irresponsabilitat de l’administració en l’atenció a malalts.

Un altre cop diners i xanxullos privats que ens volen explicar amb una barreja de números, hores i paraules intentant amagar el que fan: Negoci amb la precarització dels serveis públics i la salut de les persones, amb la nostra vida. Tan se val que el servei el paguem tots amb els nostres impostos. Així, mig d’amagat i amb l’excusa d’una falsa eficiència, ja no ens retallen sinó que ens treuen un servei vital al barri.

La nostra associació, en nom dels gairebé 17.000 veïns i veïnes del barri, reclamem i exigim el manteniment de l’ambulància al barri i que aquesta ampliï el servei a 24 hores. Reclamen també una racionalització del servei a tot el territori atenent a les necessitats reals i no als guanys econòmics. Perquè parlem de vida i mort, no de costos i beneficis”.
Redacció TT - 21/01/2016 - 20:18h
Muy mal
22/01/2016
21:34
Es muy necesaria esa ambulancia ya se trata de un barrio con peleas y tal.
ESCIPION
22/01/2016
09:47
ALguien deberá pagar la factura DEL PROCÉS.
Hay que hacer esfuerzos por el país, insolidarios que sois unos insolidarios. Una república Catalana Libre e Independiente necesita del apoyo de todos, sin fisuras.
Pere
21/01/2016
22:46
Disfruten lo votado...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.